Mikkel Hansen spillede sig varm i Aalborg-debuten

Sæsonpremieren i mændenes håndboldliga bød på en stensikker sejr til aalborgenserne og fire debutscoringer fra Mikkel Hansen

Mikkel Hansen startede på bænken, men siden kom stjernen ind til et øredøvende bifald fra en tæt pakket hjemmebane i Aalborg.

Mikkel Hansen startede på bænken, men siden kom stjernen ind til et øredøvende bifald fra en tæt pakket hjemmebane i Aalborg.

HÅNDBOLD:Efter et halvt års kamppause gjorde Mikkel Hansen lørdag eftermiddag comeback og fik samtidig sin debut for Aalborg Håndbold i sæsonpremieren på HTH Herreligaen.

Verdensstjernen bidrog med fire scoringer og to assists i sejren på 39-32 over Nordsjælland Håndbold foran 4615 begejstrede tilskuere i Sparekassen Danmark Arena. En sejr, der aldrig på noget tidspunkt var i fare.

Aalborg Håndbold - Nordsjælland 39-32

  • Håndbold, HTH Herreligaen
  • Stillinger undervejs: 5-1, 9-5, 11-8, 16-11, (20-12), 24-15, 28-19, 33-23, 34-28, 38-30
  • Mål, Aalborg: Mads Hoxer 6, Kristian Bjørnsen 5, Buster Juul 5, Lukas Sandell 4, Mikkel Hansen 4, Jesper Nielsen 4, Sebastian Barthold 3, Felix Claar 2, Sebastian Henneberg 2, René Antonsen 2, Benjamin Jakobsen 2
  • Topscorere, Nordsjælland: Nichlas Hald 7, Julius Mørch 7
  • Udvisninger: Aalborg 2, Nordsjælland 5
  • Tilskuere: 4615 i Sparekassen Danmark Arena

Mikkel Hansen tog fra kampens start plads på bænken, og herfra kunne han se holdkammeraterne starte som lyn og torden. De straffede Nordsjællands tekniske fejl nådesløst i kontrafasen og førte 5-1 efter knap fem minutters spil.

- Vi spillede en vanvittig flot første halvleg med en kontrafase, som jeg ikke har set bedre i den her sæson. Det tegner godt for fremtiden, siger cheftræner Stefan Madsen.

Siden fik gæsterne dog bedre styr på angrebsspillet, og der kom ikke mange redninger fra Mikael Aggefors, og efter godt et kvarter var Aalborgs føring skrumpet til 11-8.

Der var spillet præcist 17 minutter og tre sekunder, da dagens største jubelbrøl lød i Sparekassen Danmark Arena. Her indtog Mikkel Hansen banen som venstre back for aalborgenserne, og stjernen assisterede straks til en scoring fra Mads Hoxer til 12-8.

Aalborg Håndbold med Mikkel Hansen på holdet indledte lørdag sæsonen i mændenes HTH Liga. Aalborg 3 September 2022 <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Aalborg Håndbold med Mikkel Hansen på holdet indledte lørdag sæsonen i mændenes HTH Liga. Aalborg 3 September 2022 Foto: Claus Søndberg

I det efterfølgende angreb fandt Mikkel Hansen René Antonsen med en maskeret aflevering, som stregspilleren godt nok brændte, men han fik også et straffe, og så var holdet foran 13-8.

Mikkel Hansen kunne dog ikke helt følge op på den gode start, for siden kom han to gange fri til skud - uden at kunne udnytte sine tilbud. 

- Det er kun forventeligt, at alt ikke lykkes for Mikkel på en dag som i dag. Der har været et utroligt pres på ham og opmærksomhed omkring ham, så jeg er bare glad for, at vi fik ham ind i spillet, siger cheftræner Stefan Madsen.

Mod slutningen af første halvleg kom Simon Gade ind i målet og viste sig flot frem, og Buster Juuls afslutningsarm var varm, så Aalborg Håndbold kunne gå til pause foran hele 20-12.

Mikkel-missiler til slut

Anden halvleg var kun 1 minut og 20 sekunder gammel, da Mikkel Hansen endelig fik hul på bylden. Han omsatte et straffekast i sikker stil og bragte sit hold foran 21-12 til stor jubel fra tilskuere.

Også anden gang, Mikkel Hansen skulle kaste straffekast, scorede han sikkert. Skuddene fra distancen fik han dog først pejlet sig ind på i slutningen af kampen. Her hamrede han til gengæld to missiler fra stor afstand op i målhjørnet.

- Mikkel manglede lidt timing, men der var stadig mange gode takter, og de individuelle kompetencer, han viste frem til sidst, har vi jo aldrig været i tvivl om, at han mestrer, siger Stefan Madsen.

René Antonsen takker her Mikkel Hansen for indsatsen i ligapremieren. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

René Antonsen takker her Mikkel Hansen for indsatsen i ligapremieren. Foto: Claus Søndberg

Aalborg kunne også i anden halvleg score lidt efter behag og var på et tidspunkt foran med 10 mål. Blandt andet med hjælp fra Sebastian Henneberg, der spillede venstre back, når Mikkel Hansen tog sig et tiltrængt hvil på bænken.

Mere ærgerrige

- Sebastian fik mere tillid, end vi har set tidligere, og han kom med et dejligt udtryk og power og lavede mange små finurligheder, roser cheftræneren.

Koncentrationen slap dog siden op. Gæsterne fra Nordsjælland lavede en stribe scoringer uden modsvar, så forsvarsmæssigt var det ikke nogen stor indsats fra Aalborg, der heller ikke fik ret mange redninger.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde været mere ærgerrige i vores defensiv i anden halvleg. Vi lukkede alt for mange mål ind, selvom jeg godt ved, at vi stadig havde styr på kampen. Jeg håber bare på, at det ikke kommer til koste os på et eller andet tidspunkt, for vi har sluppet taget nogle gange og gjorde det også i pokalkampen senest i Ringsted, påpeger Aalborg-træneren.

Han spillede bredt i hele kampen, hvilket han indrømmer også kan have været en medvirkende faktor til, at rytmen forsvandt.

Mikkel Hansens debut

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.