Modnet playmaker er klar til at tage det store ansvar

Mie Højlund er i gang med sin femte slutrunde, og hun føler sig klar til lede holdet, når det spidser til.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Egentlig kunne den danske EM-playmaker Mie Højlund trods sine bare 25 år godt være i gang med mere end sin femte slutrunde for Danmark.

Allerede i 2016 som 19-årig var hun faktisk udtaget til daværende landstræner Klavs Bruun Jørgensens bruttotrup til EM i Sverige, men meldte fra for at fokusere på sin uddannelse.

I 2017 var hun oplagt til VM-holdet, men en dårlig skulder tvang hende til endnu et afbud.

Året efter var der ikke længere noget, som satte en stopper for slutrundedebuten. I mellemtiden havde hun også skiftet Randers HK ud med storsatsende Odense, der havde spottet fremtidens danske playmaker.

Efter fire slutrunder i rødt og hvidt er hun ikke længere fremtidens playmaker. Hun er nutidens, og især med evigt uheldige Mia Rejs skadesafbud til årets EM i Slovenien, hviler endnu mere af det danske angrebsspil på Højlunds skuldre.

Det er et ansvar, hun føler sig klar til at tage på sig.

- Jeg føler personligt en større tryghed, efter at jeg er blevet etableret, har fået flere spilleminutter og været med til flere slutrunder. Den usikkerhed, der kan komme, når man er ung spiller, er jeg sluppet af med, lyder det fra playmakeren.

Hun nåede to slutrunder under Klavs Bruun Jørgensen, og efter at Jesper Jensen tog over som landstræner i 2020, er Højlunds rolle vokset stille og roligt.

Det passer godt til den fintestærke bagspiller, der også godt kan mærke den voksende tillid fra holdkammeraterne.

- Jeg kan godt mærke, at flere kigger mod mig, når det spidser til. Det følger med, når man bliver ældre og har fået noget mere erfaring. Det tager jeg gerne med, siger Højlund.

- Jeg trives rigtig godt i en rolle, hvor jeg har frie tøjler og kan køre på, når jeg vil. Det gør ikke mig noget at skulle tage det sidste skud. Det vil jeg til hver en tid gøre.

Hos Odense er de også svært tilfredse med Mie Højlund, som kort før afrejsen til EM i Slovenien blev udstyret med en endnu længere kontrakt.

Den tidligere aftale med udløb i sommeren 2024 fik lagt yderligere to år på, så Højlund frem til sommeren 2026 skal styre de dobbelte danmarksmestres angrebsspil.

I første omgang skal hun forsøge at styre Danmark til EM-succes i Slovenien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.