Møller: Nadim-udtagelse mudrer ikke vores arbejde i Qatar

Peter Møller slår fast, at Nadia Nadim skal forklare sin beslutning om at være ambassadør for VM i Qatar.

Nadia Nadim mudrer ikke det arbejde, DBU laver i Qatar, mener fodbolddirektør Peter Møller. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim mudrer ikke det arbejde, DBU laver i Qatar, mener fodbolddirektør Peter Møller. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Egentlig var det ikke annonceret, at fodbolddirektøren i Dansk Boldspil-Union (DBU), Peter Møller, skulle være til stede, da landstræner Lars Søndergaard torsdag udtog sin trup til kvindernes EM i fodbold.

Men det var han.

Lars Søndergaard var nemlig blevet bedt om at fokusere på det sportslige, da han skulle sætte holdet, og på den baggrund udtog han blandt andre Nadia Nadim.

Det er kontroversielt, fordi Nadia Nadim har påtaget sig et ambassadørskab for herrernes VM-slutrunde i Qatar. Et land, som blandt andet får heftig kritik for sit syn på menneskerettigheder.

Derfor var fodbolddirektøren til stede for at bakke op om sin landstræner.

- Jeg er glad for, at Lars har vurderet, at Nadia er dygtig nok til at komme med, indledte Peter Møller.

Han har tidligere udtalt, at han er skuffet over Nadia Nadims ambassadørskab. Det synspunkt har ikke ændret sig, og det kommer ikke til at ændre DBU's arbejde.

- Jeg synes ikke, det mudrer eller ødelægger det billede, som DBU skaber. Vi fortsætter den samme kritiske dialog.

- Vi synes ikke, Nadias måde at gøre det på er rigtig, men det er hendes valg, så det skal hun have lov til, siger Peter Møller.

Han mener, at det er fint, at Nadia Nadim vil ændre noget i Qatar.

- Jeg er sikker på, at Nadia tror, at hun kan gøre noget for kvinders rettigheder via sit ambassadørskab, og så må vi se, om det kommer til at ske, siger Peter Møller.

Lars Søndergaard udtalte for nylig, at hvis Nadia Nadim skulle med til EM, skulle hun stille op og forklare sine valg. Det bakker Peter Møller op om, og på mandag står Nadia Nadim til rådighed for pressen.

- Vi vil gerne være åbne og tilgængelige. Der er ikke pigtråd mellem os og pressen, som man ser det andre steder. Derfor er det en fin præmis, at Nadia skal svare på, hvorfor hun gør, som hun gør, siger Peter Møller.

Nadia Nadim har indtil videre spillet 99 landskampe for Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden