Mørkøv om Tourens Field's-markering: Det er flot

Søndag blev tre personer dræbt under skyderiet i Field's i København, mens Tour-feltet var i Danmark.

Tour de France-feltet minedes tirsdag ofrene for skyderiet i Field's i København søndag, og det var med de ti danske Tour-ryttere i front for markeringen. <i>Gonzalo Fuentes/Reuters</i>

Tour de France-feltet minedes tirsdag ofrene for skyderiet i Field's i København søndag, og det var med de ti danske Tour-ryttere i front for markeringen. Gonzalo Fuentes/Reuters

Det er flot, at Tour de France før starten på tirsdagens 4. etape mindedes ofrene for skyderiet søndag i butikscentret Field's i København med et minuts klapsalver.

Det sagde cykelrytteren Michael Mørkøv (Quick-Step) inden starten.

- Det er flot, at Tour de France vil markere den ulykke, der er sket hjemme i Danmark. Det er jeg stolt over, at vores sport gør, sagde Mørkøv.

Forrest i feltet til markeringen var de ti danske Tour-ryttere. Heriblandt Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), Mads Pedersen (Trek) og Magnus Cort (EF) i den prikkede bjergtrøje.

Ifølge Tour de Frances Twitter-profil har Mads Pedersen udtalt:

- Det skulle have været tre dages fest i Danmark. Vi troede aldrig, at det kunne ske i Danmark. Det er forfærdeligt.

De første tre etaper af årets Tour blev kørt i Danmark. 1. etape fandt sted i København. 2. etape blev kørt fra Roskilde til Nyborg, mens søndagens 3. etape gik fra Vejle til Sønderborg.

4. etape køres fra Dunkerque til Calais.

Tre personer blev dræbt under skyderiet i butikscenteret i København. En 22-årig etnisk dansk mand er anholdt og sigtet i sagen.

Efter søndagens 3. etape var der planlagt en reception på Kongeskibet Dannebrog i anledning af afslutningen på Tour de France i Danmark. Men den blev aflyst af kongehuset, da situationens alvor i København var kendt.

De tre ofre for skyderiet i Field's var en pige på 17 år, en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab med bopæl i Danmark.

En af de dræbte i søndagens skyderi i Field's var en ung ansat i storcentrets biograf. Det oplyste Nordisk Film Biografer i en udtalelse tirsdag morgen.

De første meldinger om skud kom til politiet klokken 17.35 søndag. Det var kort tid efter, at Dylan Groenewegen (BikeExchange) havde vundet etapen i Sønderborg i en massespurt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.