Mulige VM-point motiverer nedrykningstruet Fuglsang

Som rytter på et nedrykningstruet hold kan Jakob Fuglsang ikke gøre andet end at samle point, siger han.

I juni vandt Jakob Fuglsang et lille fransk løb og hentede 125 point til ranglisten. Det er fem point mere, end en etapesejr i Tour de France giver. Det løb havde Israel-Premier Tech aldrig satset på, hvis ikke holdet var i knibe. (Arkivfoto). <i>Tim De Waele/Reuters</i>

I juni vandt Jakob Fuglsang et lille fransk løb og hentede 125 point til ranglisten. Det er fem point mere, end en etapesejr i Tour de France giver. Det løb havde Israel-Premier Tech aldrig satset på, hvis ikke holdet var i knibe. (Arkivfoto). Tim De Waele/Reuters

Jakob Fuglsang virker til at tage udsigterne med mulig nedrykning fra World Touren med sit hold Israel Premier-Tech stille og roligt forud for VM-linjeløbet i Wollongong i Australien søndag.

Ekstra point for en sejr her vil dog lune i det regnskab, lyder det fra danskeren.

- Det ville ikke være dårligt. Så kunne det endda være, at jeg reddede holdet med pointene også, siger den 37-årige Israel-Premier Tech-rytter.

- At vinde VM giver forholdsvis mange point. Ikke helt nok til at redde holdet, men det vil hjælpe et stykke, siger han.

Rytteren, som vinder VM, får 600 point til sit hold. Det vil bringe Israel-holdet inden for cirka 800 point af BikeExchange-holdet, som aktuelt ligger nummer 18 på ranglisten.

De 60 bedste i VM-linjeløbet får point. Der er tre point at hente for rytterne, der slutter mellem nummer 56 og 60 i løbet.

Slutter Fuglsangs hold ikke blandt de 18 bedste på den af UCI's pointranglister, som dækker holdenes resultater i den nuværende og de foregående to sæsoner, er det farvel til World Tour-status, sikker deltagelse i sportens største løb og dermed også potentielt store sponsorsummer.

Israel-Premier Tech er et af flere hold, der muligvis ikke klarer det kapløb. Jakob Fuglsang har dog ikke taget sorgerne på forskud.

- Som rytter kan jeg ikke gøre så meget andet fra eller til, andet end jeg kan forsøge at samle point på landevejen.

- Umiddelbart går jeg ud fra, at holdet fortsætter på samme niveau. Og umiddelbart tror jeg også, at jeg er en del af holdet. Så må vi se, hvordan det kommer til at se ud, når den endelige dom kommer, siger rytteren.

Han vil ikke afvise, at han i tilfælde af mulig nedrykning kan finde på at bruge den klausul i sin kontrakt, der giver ryttere lov til at forhandle til anden side, hvis deres World Tour-hold pludselig ikke er et World Tour-hold længere, fortæller han.

- Det er klart, at hvis muligheden byder sig, så er det ikke sådan, at jeg vil afvise den blankt. Så er det nok værd at overveje. Specielt fordi jeg formentlig kører på min sidste kontrakt, siger Jakob Fuglsang.

- Umiddelbart bliver jeg ved to sæsoner endnu, men lad os se, hvad der sker, siger han.

Herrernes VM-linjeløb køres tidligt søndag morgen dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden