Myndigheder i Qatar konfiskerer 144 falske VM-trofæer

144 ulovlige kopier af VM-trofæet er blevet konfiskeret af myndighederne i Qatar forud for slutrunden.

Det originale VM-trofæ er lavet af 18 karat guld og er 36,8 centimeter højt med en vægt på 6,1 kilo. (Arkivfoto). <i>Jewel Samad/Ritzau Scanpix</i>

Det originale VM-trofæ er lavet af 18 karat guld og er 36,8 centimeter højt med en vægt på 6,1 kilo. (Arkivfoto). Jewel Samad/Ritzau Scanpix

VM-trofæet er den pokal, alle fodboldspillere drømmer om af løfte.

Det er der tilsyneladende også mange andre, der gør, men det er nu blevet sværere. Hvert fald hvis man er i Qatar.

Onsdag oplyser landets indenrigsministerium, at man i forbindelse med en ransagning har konfiskeret 144 ulovlige kopier af det velkendte trofæ. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge ministeriet indledte man ransagning efter at have fået information om en hjemmeside, der solgte pokaler, der havde den samme form som VM-trofæet. Det forlyder ikke, hvor de mange falske pokaler blev fundet, eller om nogle mistænke er blevet anholdt.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og myndighederne i Qatar har på det seneste advaret om at distribuere og købe falske VM-trofæer.

I juni blev bilejere i Qatar advaret om, at det er ulovligt at have et billede af VM-trofæet på sin nummerplade. Det skete, efter at særlige nummerplade var blevet solgt på en auktion på internettet.

VM i fodbold starter 20. november. Finalen spilles 18. december.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.