Nadal foretrækker en ny fod fremfor finalesejr

Rafael Nadal døjer med kroniske fodsmerter. Fredag vandt han dog sin semifinale grundet modstanderens ankel.

Rafael Nadal ser til, da Alexander Zverev vrider sig i smerte. <i>Yves Herman/Reuters</i>

Rafael Nadal ser til, da Alexander Zverev vrider sig i smerte. Yves Herman/Reuters

Rafael Nadal kan søndag vinde French Open for 14. gang i karrieren, men kunne han vælge, ville han foretrække en ny fod frem for endnu en triumf på Roland Garros-anlægget.

Det siger han efter fredagens semifinale mod Alexander Zverev, der måtte opgive at spille videre, da han i slutningen af andet sæt vred om på anklen.

Fodproblemer kender Nadal alt til, da han døjer med en kronisk skade i venstre fod.

- Jeg ville uden tvivl foretrække at tabe finalen. En ny fod ville give mig muligheden for at blive gladere i hverdagen. Det er rart at vinde, det giver et adrenalinsus, men det er midlertidigt.

- Jeg har et liv foran mig, hvor jeg vil elske at dyrke sport med mine venner. Min lykke går forud for enhver titel, siger Nadal på dagen, hvor han fylder 36 år.

Han har tidligere i turneringen sagt, at hans fodproblemer er så alvorlige, at enhver kamp han går ind til, kan blive hans sidste i French Open.

Ikke desto mindre står han på tærsklen til at kunne vinde sin 22. grand slam-titel og dermed udbygge sin rekord foran Novak Djokovic og Roger Federer, der begge har vundet 20 titler.

Nadal måtte dog slide hårdt i semifinalen, selv om den stoppede af sørgelige årsager i slutningen af andet sæt.

Da havde Nadal og Zverev været på banen i mere end tre timer, da tyskeren vred anklen om og skreg af smerte.

- Det er meget hårdt og sørgeligt for ham. Han havde gang i en utrolig god turnering, og han er en god kollega på touren.

- Det havde været en utroligt hård kamp. Vi spillede i mere end tre timer uden at spille andet sæt færdigt, siger Nadal.

Han var tydeligvis mærket af den dramatiske afslutning på kampen.

- Det er en drøm at være i finalen igen, men måden det sluttede på. Jeg har været inde hos ham i omklædningsrummet og høre ham skrige af smerte. Jeg ønsker ham alt det bedste, lyder det fra spanieren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden