Nadal overvinder blodtud og knækker italiener

Rafael Nadal tabte første sæt og pådrog sig en blodtud, men er videre til tredje runde i US Open.

Rafael Nadal fik en blodtud og en forholdsvis sikker sejr i anden runde af årets US Open. <i>Mike Segar/Reuters</i>

Rafael Nadal fik en blodtud og en forholdsvis sikker sejr i anden runde af årets US Open. Mike Segar/Reuters

Andenseedede Rafael Nadal spillede sig tidligt fredag morgen dansk tid videre til tredje runde i US Open med 2-6, 6-4, 6-2, 6-1, men det skete ikke uden lidt dramatik.

Dels tabte Nadal som i første runde et sæt. Den italienske modstander Fabio Fognini vandt således første sæt 6-2 og lignede en mand, der kunne give den spanske legende store problemer.

Og i fjerde sæt måtte Nadal desuden have behandling, efter at han på uheldig vis havde pådraget sig selv en blodtud, da hans ketsjer ramte jorden og derefter Nadal i hovedet, efter at han strakte sig efter en bold.

Spanieren virkede umiddelbart påvirket af uheldet og var nede 15-40 i eget serveparti, inden han genfandt fatningen, vandt partiet og siden kampen uden de store problemer.

Fognini, der er nummer 60 i verden, fulgte godt med til midten af andet sæt, men havde ikke redskaberne til at matche Nadal over en hel kamp.

Nadal, der er på jagt efter sin 23. grand slam-titel, møder i tredje runde den 36-årige franskmand Richard Gasquet, der er nummer 84 i verden.

Danske Holger Rune er også videre til tredje runde. Han slog tyske Peter Gojowczyki første runde, og i anden runde trak amerikanske John Isner sig med en skade.

Rune møder briten Cameron Norrie i tredje runde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.