Nadal spår Djokovic til at tage flest grand slam-titler

Novak Djokovic kan sagtens nå at blive den spiller, der vinder flest grand slam-titler, mener Rafael Nadal.

Rafael Nadal regner ikke nødvendigvis med at være den spiller, der ender med at have vundet flest grand slam-titler. Det er tilfældet lige nu med 22 af slagsen. <i>Benoit Tessier/Reuters</i>

Rafael Nadal regner ikke nødvendigvis med at være den spiller, der ender med at have vundet flest grand slam-titler. Det er tilfældet lige nu med 22 af slagsen. Benoit Tessier/Reuters

French Open-titlen i søndags bragte Rafael Nadal op på 22 grand slam-titler i karrieren.

Den spanske gruskonge er den spiller på herresiden med flest af slagsen, han har vundet to mere end tennisrivalerne Novak Djokovic og Roger Federer.

36-årige Nadal regner dog ikke med, at han kan holde Djokovic bag sig på længere sigt.

Den serbiske verdensetter er omkring et år yngre og virker ikke til at slås med fysikken, som har været et problem for både Nadal og 40-årige Federer i de senere år.

- Alt kan ske. Novak er selvklart i den bedste position til at kunne slå rekorden, fordi han ikke har nogen fysiske problemer, og han spiller på et spektakulært niveau.

- Federer har været ude i lang tid, og man kan altid forvente noget specielt fra ham, men vi ved alle, hvor svært det er at komme tilbage - og endnu mere som 40-årig, siger Nadal til ATP's hjemmeside.

Rekorden er ikke noget, Nadal tænker over. Heller ikke da både Federer, Djokovic og Nadal selv havde vundet 20 titler hver.

- Vi må se, hvad der sker. Som jeg hele tiden har sagt, så optog det mig ikke, da vi havde vundet lige mange, og det optager mig ikke nu, hvor jeg er to titler foran dem. Jeg vil bare blive ved med at spille, siger Nadal.

Efter at have taget de to første grand slam-titler i år kan Nadal også nå at vinde en ægte Grand Slam, som det kaldes at vinde alle kalenderårets fire grand slam-turneringer.

Det har ingen mandlig tennisspiller gjort siden Rod Laver i 1969.

- Ja, det er sindssygt, også hvis jeg havde været i perfekt form. Ingen har gjort det siden Rod Laver.

- Djokovic kom tæt på sidste år. Jeg vil dog være tilfreds med bare at kunne deltage i alle fire, lyder det fra Nadal.

Han har døjet med en slem fodskade i længere tid og fik smertestillende indsprøjtninger før alle kampe ved French Open.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.