Nadim om VM-ambassadørskab: Jeg havde gjort det gratis

Nadia Nadim skulle mandag forklare sin beslutning om at være ambassadør for herre-VM i Qatar.

Nadia Nadim fik mange kritiske spørgsmål om sit ambassadørskab for fodbold-VM for herrer i Qatar. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim fik mange kritiske spørgsmål om sit ambassadørskab for fodbold-VM for herrer i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

KØBEHNAVN:Fodboldspilleren Nadia Nadim forsvarede mandag sin rolle som ambassadør for herre-VM i Qatar, da hun mødte den danske presse i landsholdets træningslejr forud for EM for kvinder.

- Jeg kan forstå, der har været storm om mit ambassadørskab for VM. Jeg vil gerne forklare, hvorfor jeg sagde ja.

- Jeg er født i regionen, og jeg ved, hvordan forholdene er for kvinder blandt andet. Jeg har brugt fodbold hele mit liv som en platform. Det gjorde jeg, da jeg var 19 år og spillede fodbold i ghettoen i Rosenhøj.

- Det er samme koncept nu, jeg har bare en større platform. Så det var en "no brainer" for mig, siger Nadia Nadim.

Hun blev også spurgt, hvor mange penge hun bliver betalt for arbejdet. Det svarede hun dog ikke på, men henviste til sin agent i forhold til konkrete beløb.

- Det er et dumt spørgsmål. Jeg får penge for det, men det er ikke særligt meget. Det handler ikke om pengene. Jeg havde også gjort det, hvis jeg ikke havde fået penge.

- Jeg har også selv betalt for mine rejser derned. Det er ikke en motivation for mig, at jeg får penge, siger Nadia Nadim.

- Stiller du det samme spørgsmål til Kasper Schmeichel? Hvis du har yderligere spørgsmål til min løn, så spørg min agent, siger hun.

Hun insisterer på, at hun med sin rolle kan rykke på forholdene for især kvinder i Qatar.

- Det er en kæmpe mulighed for at gøre en forskel. Det, at vi står og snakker om det her, er et kæmpe skridt.

- Jeg er der for at repræsentere fodbolden og kvinderne, siger Nadia Nadim.

Qatar, der afholder VM i november og december, er også blevet kritiseret for synet på homoseksuelle. Homoseksualitet er ulovligt i Qatar og kan give op til syv års fængsel.

Nadia Nadim blev spurgt, hvordan hun har det med, at holdkammeraten Pernille Harder, der er homoseksuel, ikke kan kysse sin kæreste på åben gade i Qatar.

- Det er helt forkert. Jeg støtter ikke de holdninger. Man må elske dem, man vil. Jeg vil aktivt gøre en forskel. Næste skridt vil være, at Harder og kæresten kan kysse.

- Rom blev ikke bygget på en dag. Det tager tid at forbedre rettighederne i Qatar, siger Nadia Nadim.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden