Nadim har gjort comeback: Der er et stort arbejde forude

Nadia Nadim nyder at være tilbage fra skade, men understreger, at der fortsat er plads til forbedringer.

Nadia Nadim vendte søndag tilbage til grønsværen efter knap ni måneder med en skade. Trods kontroverser i forbindelse med Nadims ambassadørrolle under VM i Qatar, har Peter Møller udtalt, at døren til landsholdet fortsat er åben, hvis niveauet er til det. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim vendte søndag tilbage til grønsværen efter knap ni måneder med en skade. Trods kontroverser i forbindelse med Nadims ambassadørrolle under VM i Qatar, har Peter Møller udtalt, at døren til landsholdet fortsat er åben, hvis niveauet er til det. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hun har været i fokus for meget andet end fodbold i det seneste stykke tid, men natten til søndag dansk tid var Nadia Nadim tilbage på fodboldbanen.

Efter et knap ni måneder langt skadesforløb kunne hun fejre sit comeback for sin amerikanske klub, Racing Louisville, da hun blev skiftet ind i en kamp mod North Carolina Courage.

Selv om glæden ved at vende tilbage var stor, skal der dog fortsat kæmpes for forbedringer, skriver angriberen i et Instagram-opslag.

- Der er stadig et stort arbejde forude. En masse blod, sved og tårer, der skal fældes. Mange timer i styrkerummet og på banen med løb, træning og kampe. Vi er ikke i nærheden af at være i mål endnu, men vi har opnået en stor milepæl, som jeg er meget stolt af, skriver hun.

Nadim har været skadet siden september sidste år, efter at hun i en kamp rev korsbåndet i det ene knæ over.

I Instagram-opslaget bemærker hun, at hun efter sin operation den 28. september har haft en målsætning om at nå tilbage på fodboldbanen inden for 250 dage.

Hun takker derfor læger og kolleger for, at det akkurat lykkedes.

- Stor tak til Mr. Nasser, Dr. Pieter D'hooghe, fysioterapeuterne på Aspetar (et sportshospital i Qatar, red.) og landsholdet, min egen fysioterapeut og de mange ansatte fra min skønne klub Racing Louisville FC samt mine holdkammerater.

- I har alle været ekstremt vigtige, og størstedelen troede på, at det kunne lade sig gøre.

Nadia Nadim har under sit skadesforløb været under heftig beskydning for at påtage sig rollen som ambassadør for VM i Qatar.

Det har betydet, at Dansk Flygtningehjælp har droppet hende som ambassadør, mens flere har taget afstand til hendes beslutning.

Det gælder blandt andre fodbolddirektør i DBU Peter Møller, som dog har udtalt, at døren til landsholdet fortsat er åben, hvis niveauet er til det.

Danmarks kvindelandshold spiller EM senere på sommeren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.