Nadim-opslag om Qatar-rolle skaber mystik på 1. april

Nadia Nadims VM-opslag fredag fik brugere til at undre sig over, hvorvidt der var tale om en aprilsnar.

Nadia Nadim meldte fredag ud, at hun skal være officiel ambassadør for VM i Qatar. Brugere på de sociale medier undrede sig dog og kaldte opslaget for en aprilsnar. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim meldte fredag ud, at hun skal være officiel ambassadør for VM i Qatar. Brugere på de sociale medier undrede sig dog og kaldte opslaget for en aprilsnar. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Flere brugere på de sociale medier kaldte fredag den kvindelige danske landsholdsspiller Nadia Nadims udmelding om, at hun er officiel ambassadør for VM i Qatar for en aprilsnar.

Fredag morgen lagde Nadim opslaget ud på Instagram, hvor hun berettede om, at hun havde fået en rolle og skulle promovere den stærkt omdiskuterede slutrunde.

På opslaget står hun på et stadion i Qatar med VM-trofæet ved sin side.

I kommentarfeltet blev der skrevet "tillykke" og "fantastisk". Andre skrev "aprilsnar", mens en bruger konstaterede, at det var en meget dårlig joke, hvis det var tilfældet.

Nadim var to-tre timer senere igen aktiv på Instagram, hvor hun i en såkaldt story skrev: "Glædelig 1. april, alle sammen" og "aprilsnar". Om dette opslag henviste til VM-ambassadør-nyheden fra morgenstunden, var uklart.

Kort efter genudsendte Nadim i sin story et opslag, hvor en bruger ønsker danskeren "tillykke" med ambassadør-rollen.

Hendes agent, Michael Kallbäck, vil direkte adspurgt heller ikke bekræfte, om der er tale om en aprilsnar eller ej.

Op ad eftermiddagen var der igen nyt på fodboldspillerens Instagram, hvor hun i en video - med Qatars VM-logo i hjørnet - fortæller, at hun sætter pris på, at VM skal afholdes i regionen.

I videoen står hun blandt andre sammen med David Beckham, der også er VM-ambassadør.

Hun gentager fredag aften over for Ekstra Bladet, at hun er blevet ambassadør, men værtsnationen har ikke selv meldt noget ud.

- Jeg kom til Qatar 30. marts, og jeg tiltræder i dag officielt i min nye rolle, siger hun til Ekstra Bladet.

VM i Qatar har været stærkt omdiskuteret på grund af landets behandling af migrantarbejdere.

Dansk Boldspil-Union (DBU) mener, at Qatar aldrig skulle have været tildelt VM og fører en kritisk dialog med den kommende VM-vært.

Nadia Nadim kom derfor i mediemæssigt stormvejr, da hun i december var i Qatar i forbindelse med opfølgning på en korsbåndsoperation.

Under besøget delte den 34-årige landsholdsspiller en række fotos af sig selv til Fifa Arab Cup sammen med Beckham og flere andre.

Ifølge kritikere var hun dermed med til at promovere Qatar og male et skønmaleri af forholdene i landet. Det afviste hun i februar i et interview med "Go' Morgen Danmark" på TV 2.

Her forklarede Nadim, at hun ser fodbolden som et magtfuldt værktøj, som man kan bruge til at ændre ting med.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Statsadvokaten har talt: Jens-Peter Skov slipper for tiltale i sag om sex med mindreårig
Luk