Nations League-sejre giver landsholdet store VM-drømme

Christian Eriksen håber og tror, at Danmark mindst kan nå semifinalen ved VM i Qatar i november og december.

Landsholdsspillerne kunne fejre endnu en sejr mandag aften. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Landsholdsspillerne kunne fejre endnu en sejr mandag aften. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Spillerne på det danske fodboldlandshold og landstræner Kasper Hjulmand ser optimistisk frem mod VM-slutrunden i Qatar om fem måneder, efter at landsholdet i de seneste to uger har vundet tre ud af fire kampe på øverste niveau i Nations League.

De gode resultater og gode præstationer giver et afsæt, der får Christian Eriksen til at tro på, at holdet mindst kan nå semifinalen, akkurat som det var tilfældet ved EM for et år siden.

- Det bliver svært at overgå en semifinale som ved EM, men drømmen er jo, at vi skal derhen. Vi skal ned og sætte et kanon aftryk. Det her hold giver mig troen på, at vi kan nå så langt.

- Man kan se nu her, hvor vi har spillet fire kampe på kort tid, at der stadig kommer kvalitet ind på banen. Der er en god balance mellem ældre og yngre spillere med en masse gåpåmod. Det er en spændende landsholdsgeneration, vi har i øjeblikket, siger Christian Eriksen.

Angriberen Jonas Wind, der scorede i mandagens 2-0-sejr over Østrig, ser landsholdets sammenhold som nøglen til et stort VM.

- Vi drømmer om det helt store. Vi har kvaliteten til det. Vi kan stadig blive bedre, men vores spillere har virkelig et højt niveau, og så har vi et sammenhold, vi kan komme langt med.

- Spillerne på bænken støtter også spillerne på banen. Det er vigtigt, når man er sammen flere uger ad gangen. Vi drømmer stort, og troen er på, at vi kan nå langt, siger Jonas Wind.

Landstræner Kasper Hjulmand satte også fokus på drømmen om et stort VM, da han holdt tale i omklædningsrummet efter sejren over Østrig, inden spillerne blev sendt hjem på sommerferie.

- Jeg sagde til spillerne, at de skulle holde en god ferie, men at de skal huske, hvor stort vi drømmer. Vi har brugt lejren de seneste to uger til at prøve at skitsere, hvad der venter i efteråret.

- Hvis vi skal gøre det godt til VM, så har vi et øget ansvar hver især for at stå så stærkt som muligt, når vi når frem til november. Hver spiller skal helst stå op med en drøm om at gøre det så godt, som de kan, siger Kasper Hjulmand.

I løbet af de seneste to uger har Danmark slået Østrig to gange samt Frankrig en gang, mens det blev til et nederlag til Kroatien.

Resultaterne betyder, at Danmark fører sin Nations League-gruppe og er sikker på at undgå nedrykning, selv om der resterer to spillerunder.

Dermed vil Danmark også være at finde i øverste Nations League-niveau, når turneringen afvikles igen i 2024. Foreløbig er Spanien det eneste andet hold, der også er sikret overlevelse på A-niveau.

- Det er helt suverænt, at vi allerede har overlevet. Det var et delmål, vi gerne ville have klappet af så hurtigt som muligt. Nu går vi efter at vinde gruppen i stedet.

- Vi har ikke rystet Kroatien af, men vi har muligheden for at vinde gruppen, og der venter to fede kampe til september. Det er vigtigt at blive ved med at møde de bedste for at holdet kan rykke sig. Det er fedt, at vi er kommet dertil, selv vi om stadig kan forbedre os, siger Kasper Hjulmand.

I september skal Danmark spille mod Kroatien på udebane og Frankrig på hjemmebane.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.