NBA-chef: Ytringsfrihed er vigtigere end kinesiske penge

Det har ifølge Adam Silver kostet NBA flere hundrede millioner af dollar, at Kina tog basketligaen af tv.

Adam Silver, der er kommissær for NBA, udtaler sig i forbindelse med finalen i NBA, hvor Golden State Warriors møder Boston Celtics. <i>Darren Yamashita/Ritzau Scanpix</i>

Adam Silver, der er kommissær for NBA, udtaler sig i forbindelse med finalen i NBA, hvor Golden State Warriors møder Boston Celtics. Darren Yamashita/Ritzau Scanpix

Den nordamerikanske basketliga NBA er gået glip af store indtægter på det kinesiske tv-marked.

Kampene fra NBA blev pillet af kinesisk stats-tv i oktober 2019, efter at en leder fra Houston Rockets på Twitter på daværende tidspunkt havde udtrykt støtte til demonstranter i Hongkong.

I slutningen af marts kunne kineserne så igen følge NBA hjemmefra stuerne, men perioden har ifølge NBA-kommissær Adam Silver kostet NBA flere hundrede millioner af dollar.

Silver mener dog, at ytringsfriheden er vigtigere end penge for basketligaen.

- Det er efter min mening positivt at engagere sig, og især gennem sporten.

- Det er vigtigt, at vi bruger sporten som en platform til at få folk til at snakke, siger Adam Silver.

Kommissæren slår fast, at ligaen står bag spillere og ledere, der vil gøre brug af deres ytringsfrihed.

- Der er andre, der sidenhen har talt om deres syn på Kina og andre steder i verden, og hvis konsekvensen er, at vi bliver pillet af tv eller taber penge på det, så accepterer vi det, siger Silver.

Det er uvist nøjagtig, hvor mange penge det har kostet NBA at blive pillet af kinesisk tv, men med flere hundrede millioner dollar, så er det en pæn sum. 100 millioner dollar svarer til 695 millioner kroner.

NBA, der består af 30 klubber på tværs af USA og Canada, har tidligere meldt ud, at man budgetterer med indtægter på 10 milliarder dollar i denne sæson, hvilket svarer til 65 milliarder kroner.

NBA er nået frem til finalen, hvor Golden State Warriors står over for Boston Celtics. Natten til fredag vandt Boston Celtics den første kamp i bedst-af-syv-serien.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden