NBA-holdejer suspenderet efter anklager om racisme og kvindehad

Efter beskyldninger om giftigt arbejdsmiljø og racisme er Phoenix Suns' holdejer, Robert Sarver, suspenderet.

Phoenix Suns' ejer, Robert Sarver, overværer her sit hold spille. Han er blevet suspenderet efter en uvildig undersøgelse udført af NBA. (Arkivfoto). <i>Ross D. Franklin/Ritzau Scanpix</i>

Phoenix Suns' ejer, Robert Sarver, overværer her sit hold spille. Han er blevet suspenderet efter en uvildig undersøgelse udført af NBA. (Arkivfoto). Ross D. Franklin/Ritzau Scanpix

Den amerikanske basketball-liga NBA har suspenderet Phoenix Suns' holdejer, Robert Sarver, i et år og givet ham en bøde på ti millioner dollar.

Det sker som reaktion på en undersøgelse i kølvandet på beskyldninger om racisme og kvindehad. Bødens beløb svarer til knap 75 millioner kroner.

Ifølge NBA har en uvildig undersøgelse slået fast, at Sarver "tog del i adfærd, der tydeligt krænkede almindelige standarder på arbejdspladsen, som regler og politikker for hold og ligaen ellers afspejler".

- Den opførsel indebar både brugen af racistisk ufølsomt sprog, ulige behandling af kvindelige medarbejdere, sex-relaterede udtalelser og opførsel samt hård behandling af medarbejdere, der lejlighedsvist udgjorde mobning, lyder det i en udtalelse fra NBA.

Den uvildige undersøgelse kommer, efter at mediet ESPN i november 2021 udgav en artikel, hvor flere end 70 af Phoenix Suns' medarbejdere var citeret.

De påstod, at Sarver har skabt et "giftigt" arbejdsmiljø i de 17 år, han har stået i spidsen for klubben.

Robert Sarver ejer også WNBA-holdet Phoenix Mercury, der spiller i den bedste række for kvindernes basketball.

Sarver har benægtet alle beskyldninger og har tidligere hilst en undersøgelse af forholdene velkommen.

- Godt lederskab begynder med ansvarlighed, siger Sarver i en udtalelse tirsdag udsendt af klubben.

Og for både herre- og kvindeholdet begynder den proces hos ham, tilføjer han.

- Mens jeg er uenig med detaljer i NBA's rapport, vil jeg gerne undskylde for de af mine ord og handlinger, der har stødt ansatte. Jeg tager fuldt ansvar for, hvad jeg har gjort.

- Jeg undskylder for at have påført smerte, og disse fejlvurderinger er ikke forenelige med min personlige filosofi og mine værdier, siger Sarver videre.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.