NFL's lønloft runder milepæl på 200 millioner dollar

Efter en opbremsning i lønfesten i NFL som følge af coronapandemien kan spillerne igen se frem til stigning.

Kansas City Chiefs' quarterback Patrick Mahomes er NFL's bedst betalte spiller med en årlig hyre på omkring 300 millioner kroner. (Arkivfoto) <i>David Becker/Ritzau Scanpix</i>

Kansas City Chiefs' quarterback Patrick Mahomes er NFL's bedst betalte spiller med en årlig hyre på omkring 300 millioner kroner. (Arkivfoto) David Becker/Ritzau Scanpix

Lønfesten i den amerikanske football-liga NFL kan efter en pause igen genoptages.

Coronapandemien fik NFL til at slå bremserne i lønloftets himmelflugt i 2021, hvor det blev sænket fra 198,2 millioner dollar per hold (1,3 milliarder kroner) til 182,5 millioner dollar (1,2 milliarder kroner).

Men nu har lønloftet igen fået et gedigent spark opad til den kommende 2022-sæson. Det oplyser NFL på sin hjemmeside.

For første gang runder det tilladte lønforbrug per hold 200 millioner dollar. Faktisk stiger lønloftet til 208,2 millioner dollar. Det svarer til næsten 1,4 milliarder kroner.

Det er en stigning på omkring 200 millioner kroner fra 2021-sæsonen for hvert enkelt hold. Til sammenligning var loftet i 2013 på omtrent 820 millioner kroner.

Lønbudgettet kan dog stadig ikke matche de største europæiske fodboldklubber. En klub som Real Madrid bruger ifølge flere medier i omegnen af 1,8 milliarder kroner årligt på lønninger.

De fleste engelske klubber i den økonomisk velpolstrede Premier League opererer også med et lønbudget i omegnen af NFL's nye lønloft.

NFL-holdene skal aflønne 53 spillere i truppen samt 16 spillere, som klubben kan have i en træningstrup.

Det er ofte holdenes quarterbacks, som får den højeste løn. De 11 første spillere på NFL's egen opgørelse over de bedst betalte spillere i 2021 var således holdets offensive leder.

Kansas City Chiefs' quarterback Patrick Mahomes er den bedst betalte i ligaen med en årlig løncheck på 45 millioner dollar. Det svarer til omkring 300 millioner kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.