Nicklas Helenius om målkrise: Skal nok få hul på bylden

Sidste sæsons topscorer i Superligaen, Nicklas Helenius, har ikke scoret i ni kampe i træk for Silkeborg IF.

Nicklas Helenius (th.) har problemer med at finde vej til netmaskerne for tiden. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Nicklas Helenius (th.) har problemer med at finde vej til netmaskerne for tiden. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

- Jeg har ikke glemt, hvordan man laver mål. Jeg ved, at jeg har kvaliteterne, og lige pludselig får jeg hul på bylden igen.

Sådan lød ordene fra sidste sæsons topscorer i Superligaen, Nicklas Helenius, efter at han søndag igen måtte gå fra banen uden at have scoret.

Den normale målsluger fra Silkeborg IF har ikke scoret i ni kampe i træk, selv om han startede sæsonen med at lave fire mål på tre kampe.

Han mener dog ikke, at der er tale om et problem.

- Der er ikke noget, der går galt i øjeblikket. Som jeg tidligere har nævnt åbent og ærligt, så har jeg været skuffet over nogle ting, der skete i transfervinduet. Jeg er et menneske med følelser, så der har været en tung periode.

- Derudover har vi heller ikke spillet fuldstændig fantastisk fodbold. Sidste år, når der var en af mig, Seb (Sebastian Jørgensen, red) og Nicolai Vallys, der var i en god periode, så gav det plads. Det har vi manglet lidt.

- Nu har Sebastian en god periode, hvor han har scoret to mål, og det kan forhåbentlig give lidt plads til os andre, siger Nicklas Helenius.

Sidste sæson scorede angriberen 17 mål i 29 kampe i Superligaen og var med til at sikre Silkeborg bronzemedaljer.

Efter sæsonen blev højrebacken Rasmus Carstensen og offensivprofilen Nicolai Vallys solgt.

Nicklas Helenius savner dog ikke at blive serviceret af de tidligere profiler.

- Nej, det gør jeg bestemt ikke. De var fantastiske holdkammerater, men det er en del af fodbold, at de er forsvundet, og det kan jeg ikke gå og savne. Jeg er glad for dem, der er her.

- Når man er inde i sådan en periode som fodboldspiller, så må man prøve at løse sine opgaver og bringe noget andet end mål, siger angriberen.

Selv om det heller ikke lykkedes for Helenius at score, da Silkeborg søndag vandt 1-0 over AGF, har han en opskrift på, hvordan målkrisen skal vendes.

- Jeg skal ikke til at lave mig selv om. Jeg er mig selv, og jeg ved, hvad der virker for mig. Når tingene ikke altid går som smurt, må man knokle røven ud af bukserne, siger angriberen.

Silkeborg-cheftræner Kent Nielsen tror også, at det bare er et spørgsmål om tid, før angriberen igen får nettet til at blafre.

- Han har lavet fire mål, og det har mange andre ikke lavet.

- Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at målene nok skal komme. Han har vist gennem mange år, at han har en dygtig afslutningsfod, så vi er overbevist om, at han nok skal få scoret igen.

- Vi er dog også glade for, at vi kan sætte Tonni Adamsen ind, der burde have scoret mod AGF, siger Kent Nielsen.

På torsdag får Nicklas Helenius igen chancen for at score, når Silkeborg får besøg af Premier League-holdet West Ham United i gruppespillet i Conference League.

Tidligere har den 31-årige angriber spillet for AaB, Aston Villa, Paderborn, OB og AGF.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.