Niels Frederiksen om mulig Europa-kamp: Er urimeligt

Niels Frederiksen er ikke fan af strukturen, hvor fjerde- og syvendepladsen mødes i kampen om en Europa-plads.

Brøndby-træner Niels Frederiksen <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Brøndby-træner Niels Frederiksen Claus Bech/Ritzau Scanpix

Søndagens sejr over Silkeborg betyder, at Brøndby fortsat har mulighed for at skulle spille europæiske kampe i næste sæson.

Mængden af kampe afhænger af, om FC Midtjylland vinder pokalfinalen.

For bliver FCM pokalmester, går Brøndby direkte videre til Conference League-kvalifikationen og skal derfor ikke spille en playoffkamp mod Viborg, der vandt kvalifikationsspillet.

I stedet ville det altså blive AaB, der skal møde Viborg i playoffkampen.

Brøndby-træner Niels Frederiksen synes, at kampen mellem Superligaens fjerde- og syvendeplads er en mærkelig størrelse, som i bund og grund er lidt unfair.

- Alle synes jo, at kampen mellem fjerde- og syvendepladsen er mærkelig. Men som jeg har forstået det, så var det det, der skulle til, da det blev lavet om til det her slutspil, for så skulle de også have noget at spille for dernede.

- Jeg er ikke nødvendigvis enig i, at der skal være en kamp mellem nummer fire og syv. Jeg mener ikke nødvendigvis, at det er en fair måde at gøre det på, men det var en del af handlen, da strukturen skulle laves.

- Det er noget politik, og jeg er ikke politiker, jeg er fodboldtræner. Men det kan synes lidt urimeligt, men det er sådan, det er, og det forholder vi os til, siger Niels Frederiksen.

Havde det ikke været for Brøndbys gode sæsonafslutning, havde en mulig plads i Europa været forduftet.

Alligevel synes Niels Frederiksen, at der er mange ting, der skal gøres bedre i næste sæson, hvis der skal drømmes om medaljer.

- Hvis vi skal spille med helt i toppen i næste sæson, skal vi score flere mål, end vi har gjort i denne sæson.

- Vi kommer ikke til at spille om medaljer, når vi ikke scorer flere mål. Så vi skal være dygtigere til at producere chancer og score mål, mener Brøndby-træneren.

På trods af de mange svingende resultater i sæsonen synes Brøndby-angriberen Mathias Kvistgaarden, at sæsonen har været acceptabel.

- Overordnet set synes jeg, at det har været en fin sæson. Men der er selvfølgelig nogle, der vil sige, at når vi har været i den resultatmæssige krise, som vi var i, så er sæsonen ikke godkendt.

- Men vi er et hold, der står sammen, og et hold der formår at komme ud af sådan en krise, fastslår den unge Brøndby-spiller.

Formår FCM ikke at vinde pokalfinalen, skal Brøndby møde Viborg søndag 29. maj i en kamp om europæisk kvalifikation.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.