Nielsen før afskeds-VM: Skal aflevere holdet et godt sted

Frans Nielsen spiller ved VM sine sidste ishockeykampe og vil aflevere et godt landshold til næste generation.

Frans Nielsen har haft nogle festlige måneder på isen. Først var han til OL med Danmark, derefter vandt han det tyske mesterskab. Nu håber han på VM-succes som karriereafsked. <i>David W Cerny/Reuters</i>

Frans Nielsen har haft nogle festlige måneder på isen. Først var han til OL med Danmark, derefter vandt han det tyske mesterskab. Nu håber han på VM-succes som karriereafsked. David W Cerny/Reuters

Det er "sidste nat med kliken" for Frans Nielsen, der lørdag tager hul på sin sidste turnering som aktiv ishockeyspiller.

Den danske NHL-pioner håber ved VM i Finland at kunne føje endnu et højdepunkt til en afskedssæson, der allerede har budt på OL med landsholdet og et tysk mesterskab med Eisbären Berlin.

Han blev en afgørende figur i den tyske finaleserie, der blev afgjort onsdag i sidste uge efter et udmarvende slutspilsprogram. Og guldet blev fejret godt og grundigt i den tyske hovedstad.

- Det var en lang fest. Men trods alt kom jeg tilbage til Danmark i søndags og har siden været hjemme for at slappe lidt af. Det var et hårdt slutspil, siger Frans Nielsen.

Det var karrierens anden nationale titel. Den første vandt han for 21 år siden med Herning Blue Fox i sin første sæson i seniorishockey.

- Jeg kunne ikke huske, hvordan man fejrede et mesterskab, men det fandt jeg da ud af. Det er en fed fankultur, de har i Tyskland, og det var sjovt at være en del af.

- Det var da fedt at spille på sådan et hold. Vi førte ligaen hele året, og det var endnu federe, at vi kunne gøre det færdigt, siger Frans Nielsen.

Han afsluttede en 15 år lang NHL-karriere efter sidste sæson, men valgte at tage en sæson i Europa for at få opfyldt drømmen om vinter-OL.

Nu gælder det hans tiende VM, og så kan der heller ikke trækkes flere landskampe ud af Nielsens 38-årige krop. Derefter må yngre kræfter tage over.

- Jeg håber jo på at aflevere landsholdet et godt sted. For alt i verden skal vi blive i A-gruppen. Det tvivler jeg nu heller ikke på, for vi har jo et godt hold.

- Vi har fået nogle ærgerlige afbud, men i mit sidste VM vil jeg gerne aflevere landsholdet i en god position til den næste generation, siger Frans Nielsen.

Danmark åbner VM mod Kasakhstan lørdag klokken 11.20 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk