Nørgaard var nervøs for VM-plads: Ikke optimal forberedelse

Christian Nørgaards ekstreme spillelyst efter en lang skadespause skal hjælpe ham til VM-spilletid.

Christian Nørgaard ses her i forbindelse med fodboldlandsholdets første presseseance i Qatar. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Christian Nørgaard ses her i forbindelse med fodboldlandsholdets første presseseance i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter en skadesplaget VM-optakt er landsholdsspilleren Christian Nørgaard glad for, at han onsdag eftermiddag er en af de 26 danske spillere, der deltager i fodboldlandsholdets første træning i Qatars bagende sol.

Midtbanespilleren var nervøs for, om Hjulmand ville udtage ham efter en skade i akillessenen, men Nørgaard fik en opløftende nyhed, da han blev udtaget som en af de fem sidste spillere til VM-truppen.

- Jeg vidste godt, at jeg skulle have minutter for at gøre mig gældende, så jeg nåede at blive nervøs for, om det ikke kunne lade sig gøre.

- Det har været svært på mange måder ikke at vide, hvad fremtiden ville bringe i forhold til VM. Da skanningen blev lavet i første omgang, vidste jeg, at der ikke var en garanti for, at jeg ville blive klar til VM, men jeg har trænet hårdt og dedikeret, og jeg er glad for min krops tilstand, siger Christian Nørgaard.

Inden slutrunden nåede han at spille to kampe - henholdsvis 45 og 29 minutter - for Brentford efter to måneders skadespause.

Landstræner Kasper Hjulmand fastslog flere gange inden sin endelige udtagelse, at han ville strække sig langt for at få Nørgaard med i sin VM-trup.

Dels fordi Nørgaard er det bedste alternativ til Pierre-Emile Højbjerg som defensiv midtbanespiller, dels fordi den boldsikre Brentford-spiller kan bruges som en ekstra gardering i midterforsvaret.

- De udtalelser betyder meget. Som spiller håber man, at træneren ser ens værdier og kvaliteter, og jeg har følt støtte fra Kasper. Så jeg er glad for udtagelsen, selv om min forberedelse ikke har været optimal.

- Til gengæld har jeg en ekstrem spillelyst, fordi jeg ikke har spillet så meget fodbold i de sidste par måneder, siger Christian Nørgaard.

Han erkender, at han formentlig er et stykke bagud i kampen om VM-spilletid, men ser lyst på sine muligheder for at spille sig varm undervejs.

- Mine forudsætninger for at få spilletid er lidt anderledes end tidligere, men under EM sidste år kæmpede jeg mig op gennem turneringen, selv om jeg ikke var en af de første på holdkortet.

- Gennem træning og hårdt arbejde kan der ske mange ting, og jeg håber, at der kommer spilletid min vej, selv om jeg godt kan forstå, hvis det ikke bliver lige med det første, siger Christian Nørgaard.

Midtbanespilleren fra Espergærde har optrådt 17 gange for A-landsholdet siden debuten i 2020.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk