Nordjyde tager føringen i forkortet golfturnering

Søren Kjeldsen gik en blændende runde i BMW PGA Championship og går i klubhuset på førstepladsen

Søren Kjeldsen har fundet storformen frem til BMW PGA Championship, hvor han kæmper med i toppen. <i>Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix</i>

Søren Kjeldsen har fundet storformen frem til BMW PGA Championship, hvor han kæmper med i toppen. Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

GOLF:Med en formidabel runde i otte slag under par kæmper nordjyske Søren Kjeldsen med om sejren i golfturneringen BMW PGA Championship.

Turneringen, der spilles på Wentworth-banen vest for London, er blevet forkortet på grund af dronning Elizabeths død i torsdags.

Lørdag skulle tredje runde være spillet, men det blev i stedet til anden runde efter aflysningen fredag.

Kjeldsen viste dog ingen tegn på rust efter at have fået en hviledag.

Fraset en enkelt bogey på banens første hul var Kjeldsen flyvende med syv birdies og en eagle, der gav ham en samlet score på 12 slag under par.

Det var nok til at sikre ham førstepladsen, da han cirka klokken 13 dansk tid gik i klubhuset. Siden gik også norske Viktor Hovland i klubhuset i ligeledes 12 slag under par, og dermed deler de nu førstepladsen. Ikke alle spillere har endnu færdiggjort lørdagens runde.

Rasmus Højgaard, Jeff Winther, Thomas Bjørn, Nicolai Højgaard, Marcus Helligkilde, Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen deltager også i turneringen, som har en præmiepulje på otte millioner euro svarende til 60 millioner kroner. Frederikshavnske Lucas Bjerregaard ligger på en delt 62. plads i fire slag under par.

Dronningens død gik ikke ubemærket hen, selv om golfspillet blev genoptaget lørdag. I løbet af runden blevet der afholdt to minutters stilhed og flaget på halv.

Tredje og sidste runde afvikles søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.