Bekræftet: AaB henter landsholdsspiller til midtbanen

Med Daniel Granlis exit er der brug for en erstatning, og nu er en ny spiller officielt præsenteret

AaB's nye midtbanemand ses her i aktion for Kenya.  <i>Foto: Tony Karumba/AFP/Ritzau Scanpix</i>

AaB's nye midtbanemand ses her i aktion for Kenya.  Foto: Tony Karumba/AFP/Ritzau Scanpix

Der har været spekuleret meget i, om AaB var færdig på fodboldens transfermarked, men mandag kunne Nordjyske fortælle, at der er der nyt blod på vej til klubbens midtbane.

Tirsdag bekræftede AaB, så at den kenyanske landsholdsspiller Richard Odada skifter til AaB fra MLS-klubben Philadelphia Union på en lejeaftale for resten af sæsonen. 1. divisionsklubben har desuden fået en købsoption på spilleren.

Den 22-årige afrikaner har primært gjort sig på Philadelphias udviklingshold i MLS Next Pro-rækken. Ifølge statistikken på transfermarkt har han spillet seks kampe i den række, mens det ikke er blevet til kampe i MLS. 

Til gengæld har Richard Odada erfaring fra den bedste serbiske række, hvor han var ejet af Røde Stjerne Beograd, inden han for et år siden skiftede til MLS. 

Blandt andet har han været lejet ud til Metalac, hvor han i sæsonen 2021/22 optrådte 21 gange i den bedste serbiske række. 

Tilgangen af Richard Odada er ikke mindst spændende i forhold til Malthe Højholts og Pedro Ferreiras situation, for kenyaneren, der også har serbisk pas, gør sig primært på den defensive midtbane, hvor både Højholt og Ferreira også har deres udgangspunkt. 

Men den 190 centimeter høje spiller dækker også positionen i midterforsvaret, hvorfor han passer godt ind i visionen om at hente spillere, der kan dække mere end en position. 

- Richard er en duel- og hovedspilsstærk spiller, der har sine primære forcer i defensiven, hvor han er dygtig til at beskytte forsvaret, men samtidig har han et fint teknisk niveau på bolden, og vi ser ham som en glimrende tilføjelse til vores trup, siger AaB's sportsdirektør, Ole Jan Kappmeier, i en pressemeddelelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.