Bekræftet: AaB lejer offensivspiller i Belgien

AaB henter en god bekendt af dansk fodbold og har sikret sig en købsoption

AaB leje Emmanuel Toku i Belgien. <i>Foto: AaB</i>

AaB leje Emmanuel Toku i Belgien. Foto: AaB

Rygtet var løbet i forvejen, men fredag eftermiddag bekræftede fodboldklubben AaB, at de lejer den 23-årige kantspiller Emmanuel Toku af den belgiske klub Leuven.

I aftalen mellem de to klubber har AaB også sikret sig en købsoption på spilleren, der har en fortid som en stor profil for Fremad Amager. Her lavede han 12 mål og seks assists i 39 kampe, før han i 2021 rejste til Plovdiv i Bulgarien og også havde pæn succes her. 

I januar i år blev han derfor solgt til belgisk fodbold, men her er Emmanuel Toku gået lidt i stå. Det har givet AaB mulighed for at komme på banen. 

- Emmanuel Toku er en spændende offensiv profil, der kan spille både på kanten og centralt. Lige nu mangler han kamptræning, men han er driblestærk, er en skudtrussel og har fart, og så er han også en glimrende presspiller, siger AaB's sportsdirektør, Ole Jan Kappmeier, i en pressemeddelelse.
23-årige Emmanuel Toku ser frem til igen at vise sig frem i dansk fodbold.

- Da jeg blev præsenteret for muligheden for at komme til AaB, sagde jeg ja med det samme. AaB er en stor klub, som jeg gerne vil være en del af, og jeg er meget glad for at være her. Jeg kender NordicBet Ligaen fra min tid i Fremad Amager og ved, at det er en god liga med svære modstandere, men jeg håber på at kunne bidrage til, at vi vinder en masse kampe og forhåbentlig rykker op i landets bedste række, lyder det fra Emmanuel Toku.

Umiddelbart ligner Toku den oplagte afløser for Allan Sousa, der rygtes meget tæt på sit skifte til en saudisk klub i den næstbedste række.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.