Officielt: Her er AaB's nye keeper

Der blev ikke tale om et velkendt navn på disse breddegrader, da AaB i formiddags  offentliggjorde en ny målmand

Josip Posavec fra Hajduk Split kan skifte til AaB kvit og frit. <i>Foto: Torben Hansen</i>

Josip Posavec fra Hajduk Split kan skifte til AaB kvit og frit. Foto: Torben Hansen

AALBORG:Spekulationerne har været mange og meget forskellige i kølvandet på Jacob Rinnes farvel i AaB. Den svenske keeper efterlader et enormt tomrum, som AaB har fået fyldt ud ved at kigge mod Kroatien. 

Her henter AaB, som Nordjyske tidligere kunne erfare, 26-årige Josip Posavec fra Hajduk Split. Den tidligere kroatiske U21-landsholdsmålmand havde kontrakt med Hajduk Split frem til 2023, men for en uge siden blev den aftale ophævet. Derfor kan Posavec nu skifte til AaB kvit og frit. 

- Josip anser vi som en topmålmand, og med sine allerede omkring 175 kampe på højt niveau bringer han også stor erfaring til vores hold.

- Hans egenskaber som målmand er ret komplette. Han er afstemt og modig i straffesparksfeltet, dygtig i redningsspillet og god med fødderne, og så har han både via vores referencer og i vores samtaler gjort et sympatisk indtryk som menneske, lyder det fra Inge André Olsen i en pressemeddelelse. 

Den kroatiske målvogter har fået en treårig kontrakt. 

- I en samlet betragtning har det desuden været vigtigt for os ikke at lave en længere aftale end tre år, da vi har vores egen U/17-landsholdsmålmand Theo Sander stående i kulissen, og med tilgangen af Josip får Theo nu endnu en stærk målmandsmakker at lære af og kæmpe med i dagligdagen, hvilket kun vil skærpe Theos kompetencer yderligere, siger sportschefen. 

Josip Posavec er 190 centimeter høj og har blandt andet en fortid i Palermo, hvor han spillede sammen med AaB's assistenttræner Oscar Hiljemark. I Palermo spillede han i øvrigt også sammen med en anden tidligere AaB-spiller; Aleksandar Trajkovski. 

Josip Posavec kommer til AaB med masser af førsteholdsfodbold på sit CV. Blandt andet 47 kampe for Palermo og 81 kampe for Hajduk Split. Her blev det til 31 clean sheets for den nye AaB-keeper. 

- Jeg har været i dialog med AaB i halvanden måned, og jeg ved, at Inge, Poul (Buus, målmandstræner red.) og Lars (Friis, cheftræner, red.) har fulgt mig tæt i en længere periode og ønsket, at jeg skulle komme til AaB. Nu kan jeg ikke vente med at komme i gang og bidrage til holdet med min erfaring og hårde arbejde, lyder det fra Josip Pasovec.

Josip Posavec fik dog kun fire kampe for Hajduk Split i den seneste sæson. Det hænger uløseligt sammen med det faktum, at klubben råder over Lovre Kalinic. Den rutinerede kroatiske landsholdskeeper har før været medvirkende til, at AaB fik fat i en ny målmand. Det var nemlig også Kalinic, der sendte Jacob Rinne på bænken, da de begge spillede i Gent tilbage i 2017.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.