Norge offentliggør Solbakkens landstræner-løn

Norges kvindelandstræner Hege Riise får 1.250.000 kroner om året. Ståle Solbakken får godt 2,5 millioner mere.

Ståle Solbakken (til venstre) tjener årligt 3,8 millioner danske kroner som landstræner for Norge. Derudover kan han hente yderligere 750.000 kroner i bonusser. (Arkivfoto). <i>Javad Parsa/Ritzau Scanpix</i>

Ståle Solbakken (til venstre) tjener årligt 3,8 millioner danske kroner som landstræner for Norge. Derudover kan han hente yderligere 750.000 kroner i bonusser. (Arkivfoto). Javad Parsa/Ritzau Scanpix

Norges Fodboldforbund (NFF) har fredag offentliggjort landstrænernes løn på det kvindelige og det mandlige landshold.

Det sker, efter at forbundet har hævet gagen til landstræneren på kvindesiden, så den nærmer sig Ståle Solbakkens løn hos mændene. Tallene afslører dog, at der fortsat er et pænt løngab.

Den nyansatte kvindelandstræner Hege Riise får i sin kontrakt 1.670.000 norske kroner om året, hvilket svarer til 1.250.000 danske kroner.

Det er nøjagtig det samme som præsidenten for NFF, Lise Klaveness, modtager i årligt honorar.

Forbundet ønsker med lønforhøjelsen til jobbet som kvindelandstræner at afspejle, at der er tale om "en yderst vigtig stilling."

Der er dog alligevel et pænt stykke op til Ståle Solbakken, der om året tjener fem millioner norske kroner - 3,8 millioner danske kroner - for at være landstræner for mændene.

Derudover er det muligt for den tidligere FC København-træner årligt at score yderligere én million norske kroner (750.000 danske kroner) i bonusser.

Lise Klaveness fortæller, at det ikke er muligt at give landstrænerne det samme i løn, da der er forskel på, hvor store indtægter de to landshold generer til forbundet.

- Selv om det er NFF, der beslutter lønnen til begge landstrænere, så er realiteterne alligevel, at vi må forholde os til to fundamentalt ulige markeder, siger Klaveness til forbundets hjemmeside.

Hege Riise har det selv fint med, at hun tjener en del mindre end Solbakken.

- Jeg lever godt med, at Ståle tjener mere end mig.

- Det er derimod vigtigt, at flere piger og kvinder får en løn, så de kan leve af fodbolden og koncentrere sig 100 procent om at udvikle sig som spillere og trænere, siger Riise.

Ståle Solbakken er også tilfreds med sin løn, men fortæller, at han kunne tjene mere andre steder.

- I den ideelle verden havde lønnen været ens, men her er der åbenbart markedskræfter, der spiller ind.

- Jeg har en god løn, men jeg kunne også have tjent betydeligt mere som træner andre steder, siger Solbakken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.