Norsk sætsejr sender Nadal ud af sæsonfinale

Rafael Nadal kan ikke længere gå videre i sæsonfinalen, efter at Casper Ruud vandt et sæt mod amerikaner.

Casper Ruud ligger nummer fire på verdensranglisten. <i>Antonio Calanni/Ritzau Scanpix</i>

Casper Ruud ligger nummer fire på verdensranglisten. Antonio Calanni/Ritzau Scanpix

Det bliver heller ikke i år, at Rafael Nadal vinder herrernes sæsonfinale for første gang.

Det står endegyldigt klart, efter at Casper Ruud tirsdag aften vandt første sæt i sin kamp mod amerikanske Taylor Fritz.

Det fjernede den sidste mulighed for, at Nadal, der tidligere tirsdag tabte for anden gang i lige så mange kampe, kunne snige sig med videre fra gruppen til semifinalerne.

Nadal mangler stadig at spille sin sidste gruppekamp mod Casper Ruud, men det spanske tennisikons kommende exit betyder, at en anden spanier kan skrive historie.

Carlos Alcaraz, der på grund af en skade ikke deltager i sæsonfinalen, er nemlig nu sikker på at slutte året som nummer et på verdensranglisten. Det er den spanske komet i en alder af 19 år og seks måneder den yngste nogensinde til at gøre.

Casper Ruud endte med at vinde over Taylor Fritz tirsdag efter et tiebreak i tredje sæt, hvor nordmanden endte med at tage tre matchbolde i brug. Med sejren sikrede Ruud sig topplaceringen i gruppen og en plads i semifinalerne.

Holger Rune er førstereserve i sæsonfinalen, der som udgangspunkt har deltagelse af verdensranglistens top-8. Reserverollen betyder, at hvis en spiller trækker sig undervejs, vil danskeren træde ind.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.