Norsk skakgeni giver afkald på VM-titlen efter ni år

Norske Magnus Carlsen har været indehaver af VM-titlen i skak siden 2013. Nu giver han afkald på den.

Norske Magnus Carlsen har siddet på VM-tronen siden 2013, men nu giver han afkald på titlen. (Arkivfoto). <i>Olaf Kraak/Ritzau Scanpix</i>

Norske Magnus Carlsen har siddet på VM-tronen siden 2013, men nu giver han afkald på titlen. (Arkivfoto). Olaf Kraak/Ritzau Scanpix

Den regerende verdensmester i skak, Magnus Carlsen, vil ikke forsvare sin titel. Det siger han i videopodcasten "The Magnus Effect" ifølge det norske medie VG.

Han har været indehaver af titlen siden 2013. Dengang slog han inderen Viswanathan Anand.

Siden har han forsvaret titlen fire gange.

Magnus Carlsen fortæller i videopodcasten, at han ikke længere er motiveret til at spille endnu en VM-kamp.

- Jeg har informeret mit team og Det Internationale Skakforbund (Fide) om, at jeg ikke kommer til at spille den kommende VM-kamp i klassisk skak, siger han.

Han skulle have forsvaret sin titel mod russiske Ian Nepomniachtchi i begyndelsen af næste år.

Han udelukker dog ikke muligheden for at vende tilbage til VM-scenen på et senere tidspunkt.

Den 31-årige nordmand gør det desuden klart, at han fortsætter med at spille skak på fuldtid - bare ikke i VM-sammenhæng.

Det kommer frem i podcasten, at han mødtes med Fide-præsident Arkady Dvorkovich under kandidatturneringen i Madrid i juni for at fortælle ham om sin beslutning.

- Jeg stillede ingen krav og havde ingen forslag, men var der for at fortælle, at jeg ikke ville forsvare titlen i den næste VM-kamp, siger nordmanden.

- Det er en beslutning, jeg er komfortabel med. Det er noget, jeg har tænkt over i længere tid - i mere end halvandet år.

Kandidatturneringen har som formål at finde den næste udfordrer til VM-tronen. Og det var altså Ian Nepomniachtchi, som vandt senest.

Da Magnus Carlsen nu giver afkald på at forsvare sig, skal titlen fordeles mellem russeren og kandidatturneringens nummer to, kinesiske Ding Liren.

Carlsen har også været regerende verdensmester i lynskak i en længere årrække, der strækker sig tilbage til 2017.

Men i slutningen af sidste år måtte han tage til takke med en sekundær placering, da han var oppe imod franske Maxime Vachier-Lagrave.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden