Norske Casper Ruud sikrer plads i finalen af US Open

Fire sæt tog det norske Casper Ruud at køre russiske Karen Kachanov over og sikre en finaleplads ved US Open.

Casper Ruud er videre til finalen af US Open efter sejren over russiske Karen Khachanov. <i>Mike Stobe/Ritzau Scanpix</i>

Casper Ruud er videre til finalen af US Open efter sejren over russiske Karen Khachanov. Mike Stobe/Ritzau Scanpix

Den gode sæson fortsætter for Casper Ruud, efter at han har sikret sig en plads i sin anden grand slam-finale i 2022.

Nordmanden satte uden det helt store besvær russiske Karen Khachanov til vægs i semifinalen af US Open, og der venter dermed en sidste chance for at vinde en grand slam-turnering i år, når han søndag skal møde spanske Carlos Alcaraz i finalen.

Ruud og Khachanov skulle ud i fjerde sæt for at finde en vinder. Det blev dog nordmanden, som tog sejren med cifrene 7-6, 2-6, 7-5, 6-2.

Russeren matchede spillemæssigt fuldt ud Ruud i første sæt, hvor duellanterne brød hinanden to gange hver, inden det blev afgjort i en tiebreak, hvor Ruud lavede et afgørende mini-break tidligt og derefter servede sættet hjem på sin tredje sætbold.

I andet sæt blev klasseforskellen mere tydelig. Stabile Ruud mindskede antallet af uprovokerede fejl, mens Khachanov omvendt både fejlede mere og servede mindre godt. Det gav et temmelig ensidig sæt, som nordmanden vandt 6-2 på godt en halv time.

Khachanov hævede niveauet i egen serv betragteligt i tredje sæt og tillod Ruud nærmest ingenting, og ved 6-5 slog han også til, da Ruud pludselig lavede en dobbeltfejl og ikke fastholdt samme initiativ som normalt i egen serv.

I fjerde sæt var der dog liden tvivl. Ruud tabte ikke en eneste serv og kunne sætte punktum for kampen med 6-2 i sættet.

Casper Ruud siger efter kampen, at begge spillerne havde lidt nerver på i kampens indledende øjeblikke.

- Sejren i det første sæt gav mig ro, og i det andet og fjerde sæt spillede jeg fænomenalt, siger Ruud.

Efter Ruuds sejr lykkedes det den bare 19-årige Carlos Alcaraz at sikre sig den anden plads i finalen, da spanieren slog amerikanske Frances Tiafoe i den anden semifinale.

Ruud og Alcaraz skal desuden kæmpe om mere end bare titlen som US Open-mester, når de tørner sammen søndag.

Vinderen af finalen vil nemlig samtidig have samlet nok point til at stryge op på verdensranglistens førsteplads, når de uddeles mandag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.