Ny chef skal binde badmintonforbundet sammen

Badminton Danmarks nye direktør skal have nogle andre kompetencer end Bo Jensen, forklarer formanden.

Badminton Danmark skal have ny direktør efter syv år med Bo Jensen på posten. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Badminton Danmark skal have ny direktør efter syv år med Bo Jensen på posten. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Badminton Danmark vinkede i maj farvel til sin direktør med ønsket om at gå i en "ny strategisk retning" efter syv år med Bo Jensen på posten.

I stedet er man gået på jagt efter en person, der er "relationsstærk og empatisk", som det lyder i jobopslaget.

Det skal ikke ses som en hentydning til den forhenværende direktørs evner, forklarer formand Tore Vilhelmsen.

- Vi vil have en profil, som har nogle andre kompetencer. Så kan man jo lave det regnestykke, man vil. Jeg synes, Bo har været rigtig dygtig på nogle områder. Det har jeg også sagt før, og det mener jeg stadig.

- Ligesom alle mulige andre selskaber og organisationer tager man nogle gange en beslutning om, at der skal skiftes ud for at lykkes med de udfordringer, man står i, siger han.

Over de seneste syv år har Bo Jensen været med til at rykke Badminton Danmark kommercielt, ligesom han har sat et flot aftryk på turneringer som Denmark Open, mener Tore Vilhelmsen.

Men badmintonforbundet står et andet sted i dag, end dengang Bo Jensen satte sig i direktørstolen.

- Vi har brug for en direktør, som har egenskaberne til at være samlende, når man taler om alle interessenter i dansk badminton på kryds og tværs. Lige meget om der er tale om landsdele, klubber, spillere, politisk administration eller samarbejdspartnere. Der har vi virkelig brug for, at vi rykker tættere sammen i bussen og bliver et stærkere "vi", siger han.

Det ligger ikke i kortene, at andre i forbundet skal gå og frygte for deres job.

- Vi har ansvaret for at finde en direktør. Vi finder en direktør, som, vi kan stole på, kan sætte det rigtige hold. Det ville være helt forkert, at vi går ud og prikker alle mulige andre.

- Jeg tænker, at det er naturligt, at en direktør kommer ind og mærker efter og finder ud af, hvad der skal til. Men jeg kan ikke lige se, at der kommer en direktør og skifter ud på det hele, siger Badminton Danmarks formand.

Bo Jensen vil ikke selv kommentere sin afsked med forbundet eller kravene til den nye direktør, da han er underlagt tavsheds- og loyalitetsforpligtelse som en del af opsigelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.