Ny manager vil gribe Chelsea an på samme måde som Brighton

Graham Potter medgiver, at han er under et større pres end tidligere, men han vil undgå at ændre sig selv.

Graham Potter ses her på tirsdagens pressemøde i London. <i>Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix</i>

Graham Potter ses her på tirsdagens pressemøde i London. Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix

Östersund, Swansea og Brighton.

Fodboldtræneren Graham Potter er trådt op i en helt anden kategori af klubber med skiftet til Chelsea, men han vil undgå at lave om på sig selv og sin tilgang til trænerfaget, bare fordi han har landet et job på en større adresse.

Det siger han på et pressemøde forud for sin Chelsea-debut onsdag aften mod RB Salzburg i Champions League.

- Det kan måske lyde underligt, men jeg vil tilgå dette job på samme måde, som jeg har tilgået mine andre job. Jeg kommer med stor respekt for den klub og det miljø, jeg er gået ind i.

- Jeg er klar over, at det er et anderledes miljø i en ny klub, men det handler stadig om at arbejde med mennesker. Det handler om at forstå menneskerne og behandle dem med respekt, siger Graham Potter.

- Men når jeg kigger på den her klub, dens traditioner, kvaliteten i truppen, udsigten til at spille med helt fremme i Premier League og Champions League, så er det selvfølgelig en komplet anden opgave, end den jeg havde tidligere, tilføjer Chelsea-manageren.

Han kommer ikke nærmere ind på, hvordan han rent taktisk vil forsøge at matche Chelseas høje ambitioner om at spille med om titlen i alle turneringer, klubben deltager i. I Brighton var han kendt for at få en klub fra den lavere ende af rækken til at spille offensivt og boldbesiddende fodbold med succes.

47-årige Potter har overtaget Chelsea-jobbet fra tyskeren Thomas Tuchel, der blev fyret i sidste uge efter 0-1-nederlaget ude til Dinamo Zagreb i Champions League.

- Det hele er gået meget stærkt. Jeg havde nogle virkelig intense samtaler med klubejerne, og jeg indså hurtigt, at det var gode, intelligente mennesker med succes i livet uden for fodboldbranchen og med store ambitioner om at opnå noget spændende i Chelsea. Det lokkede mig, siger Potter.

Han glæder sig til at prøve kræfter med Europas bedste klubturnering.

- Mine oplevelser i Champions League har været på fanniveau. Men mit nye job skal jo starte et sted, så hvorfor ikke i denne turnering, siger Potter.

Tidligere har han fået Östersunds FK fra Nordsverige fra den fjerdebedste række og op i Allsvenskan, vundet pokalturneringen og fået holdet frem til knockoutfasen i Europa League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.