Ny Fremad Amager-ejer har været dømt for bedrageri

Josh Wallace, som leder investorgruppen, der har købt Fremad Amager, har en bedrageridom på cv'et.

Amerikanske Josh Wallace, som står i spidsen for den investorgruppe, der mandag overtog Fremad Amager, har tidligere været dømt for bedrageri.

Det skriver Tipsbladet med henvisning til amerikanske retsdokumenter, som mediet har set.

Wallace blev ifølge Tipsbladet anholdt i 2011 af FBI under mistanke for at bedrage adskillige kunder i sit firma System Capital for i alt 3,5 millioner dollar.

I 2013 blev han dømt i sagen efter at have tilstået, men slap for at komme i fængsel. I stedet fik Wallace og System Capital hver en bøde, på hvad der svarer til 2,7 millioner kroner.

Derudover har Wallace ifølge Tipsbladet også været involveret i en anden bedragerisag, hvor han i forbindelse med et forhør angiveligt havde sagt, at han ofte havde svært ved at sige sandheden.

Wallace og forretningspartneren Richard Finger, der også er en del af ejergruppen, bekræfter over for Ekstra Bladet, at begge er dømt for bedrageri.

Fremad Amager-direktør Allan Ravn kender godt til Wallaces fortid og har ikke betænkeligheder ved at arbejde sammen med amerikaneren, siger Ravn til Tipsbladet.

- I en proces omkring et køb og salg af en virksomhed, i det her tilfælde en fodboldklub, er der tusindvis af dialoger og samtaler på kryds og tværs og due diligence, og hvad ved jeg. At decideret spørge ind til en eventuel købers kriminelle fortid, det har jeg ikke gjort, siger Ravn til mediet.

Han påpeger desuden, at det ikke er Fremad Amager, der har solgt klubben til Wallace og den amerikanske investorgruppe, men de nu tidligere ejere, det Monaco-baserede selskab SCP Waterfront.

Mandag skrev Fremad Amager, at Josh Wallace "igennem mange år har arbejdet indenfor tech-branchen og adskillige andre brancher med succes".

/ritzau/