Nyindkøb bomber løs i Silkeborg: Helenius er en god læremester

Den tidligere Helsingør-angriber Tonni Adamsen sendte Silkeborg til tops i Superligaen med to mål i Farum.

Tonni Adamsen er denne sommer skiftet fra Helsingør til Silkeborg. Trods skiftet laver angriberen fortsat masser af mål. Det er blevet til tre scoringer, selv om han blot er startet på banen en enkelt gang. Derudover er det blevet til to sene indskiftninger. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Tonni Adamsen er denne sommer skiftet fra Helsingør til Silkeborg. Trods skiftet laver angriberen fortsat masser af mål. Det er blevet til tre scoringer, selv om han blot er startet på banen en enkelt gang. Derudover er det blevet til to sene indskiftninger. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Søndag kvitterede Tonni Adamsen med to scoringer, da angriberen fik sin første startplads for Silkeborg imod FC Nordsjælland.

Cheftræneren Kent Nielsen havde fra start valgt at spare angrebsprofilen Nicklas Helenius, og dermed blev der plads til Adamsen, som skød Silkeborg til tops i Superligaen i 2-0-sejren over FCN.

Efter kampen satte den tidligere Helsingør-angriber ord på, hvordan det har været at gå fra en 1. divisionsklub til et tophold i landets bedste række.

- Det har været stort, og det har også været lidt af et spring for mig, men jeg er super glad for mit valg.

- Jeg er kommet ind i en velsmurt maskine, og at vi ligger på førstepladsen siger noget om, hvor langt klubben er nået, siger matchvinderen.

Adamsen fortæller videre, at særligt Nicklas Helenius har været god til at hjælpe ham godt i gang i klubben.

- Det er nogle store sko at udfylde. Helenius er vanvittig god til at lære fra sig. Han er en af de personer, der særligt har hjulpet mig med at forstå, hvordan vi spiller i Silkeborg, siger han.

Kent Nielsen nød at se Adamsen score to mål i sejren over FCN, men Silkeborg-træneren understregede, at angriberen stadig har meget at lære.

- Jeg falder jo ikke på halen, når spillerne scorer. Det ved de godt. Tonni har stadig mange ting, han skal lære, men han har et godt sind og en god afslutningsfod, så allerede der er vi godt på vej, siger træneren.

Tonni Adamsens første scoring faldt allerede efter tre minutters spil, da angriberen udnyttede en veludført kontra, der startede efter FCN havde haft hjørnespark.

Silkeborg-angriberen fik ros for aktionen ved 1-0-målet af FCN-træner Flemming Pedersen efter kampen.

- Tonni Adamsen begyndte allerede at bevæge sig, inden kontraen var startet. Det var som en fløjspiller i håndbold, der løber tidligt idet modstanderen afslutter. Vi var simpelthen på bagkant i vores forudseenhed, siger Flemming Pedersen.

Tonni Adamsen har siden skiftet til Silkeborg noteret sig for tre kampe, hvori det er blev til tre mål.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.