Nytårsbraget udeblev i Vendsyssel Håndbold

Bundproppen i Håndboldligaen førte ved pausen mod Ajax, men de løb tør for kvalitet og kræfter i anden halvleg

Christina Pedesen og Vendsyssel venter stadig på sæsonens første sejr. Arkivfoto: Torben Hansen

Christina Pedesen og Vendsyssel venter stadig på sæsonens første sejr. Arkivfoto: Torben Hansen

HÅNDBOLD:Der kom intet nytårsbrag fra Vendsyssel Håndbold, da de onsdag aften genoptog spillet i Bambusa Kvindeligaen efter to måneders pause.

Hjemme i Drix Arena i Syvsten førte vendelboerne ellers 13-11 ved pausen mod Ajax, men det var de københavnske gæster, der til slut vandt 30-24.

Resultatet betyder, at Vendsyssel fortsat er sidst i ligaen med sølle ét point for 12 kampe. De har fem point op til Horsens over nedrykningsstregen - men har dog også to kampe i baghånden.

Vendsyssel, der måtte stille op uden topscorer Pernille Brandenborg samt Mette Brandt, fik en forfærdelig start på kampen, hvor de stressede i angrebet og sjældent nåede på plads i forsvaret. Resultatet kunne ses på måltavlen, hvor der efter godt 10 minutter stod 2-7 i gæsternes favør.

En timeout fra cheftræner Thomas Kjær fik dog sat en prop i. Både tålmodigheden og kvaliteten i angrebsspillet steg, og uden de samme kontramuligheder fik Ajax store problemer med at komme igennem og passere en velspillende Elin Thorsteinsdottir i Vendsyssels mål.

Fem minutter før pausen var hjemmeholdet tilbage på omgangshøjde ved 10-10, men der stoppede de ikke. På blandt andet to sikre straffekastscoringer fra Christina Pedersen kunne Vendsyssel gå til pausen foran 13-11.

Ajax startede dog anden halvleg med tre hurtige scoringer og kom atter i front med et enkelt mål - 14-13. Og da angrebsspillet slet ikke fungerede for Vendsyssel, gav de en stribe kontrachancer væk, så Ajax 11 minutter efter pausen kunne øge til 20-15.

Vendsyssel gjorde et nyt comeback-forsøg med en stribe fine scoringer, men tættere på end Ida Andersens reducering til 19-21 kom de ikke. For mange bolde blev smidt væk, og det blev ikke bedre, da de forsøgte sig med at tage keeperen ud, for det gav blot Ajax en række scoringer i tomt net.

Mette Bejder blev topscorer for Vendsyssel med seks mål i onsdagens kamp, mens Henriette Hansen blev noteret for fem scoringer.

Vendelboerne skal i kamp igen søndag 3. januar, hvor turen går til Odense for at møde et af topholdene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk