Nytårsskihop afgøres på bittesmå detaljer

Det er umuligt at spå om en vinder af skihopkonkurrencen 1. januar, siger Viaplay-kommentator Christian Borch.

SKI-JUMPING-FOUR-HILLS-MEN <i>Christof Stache/Ritzau Scanpix</i>

SKI-JUMPING-FOUR-HILLS-MEN Christof Stache/Ritzau Scanpix

Det er så små detaljer, der skiller vinderne fra taberne i skihop, at det er umuligt at spå om, hvem der vinder skihopkonkurrencen 1. januar.

Det mener Christian Borch, der har kommenteret den traditionsrige skihopkonkurrence fra Garmisch-Partenkirchen ”et par og tyve gange”, og i år skal kommentere for Viaplay.

- Det er over 1000 små detaljer, der skal spille sammen, og man ved bare historisk, at der er nogen, der kan finde det magiske touch. Måske dukker nummer 30 i verden op og hopper rigtig godt, siger han.

Dem, der ligger i top-10 i World Cuppen, er de oplagte favoritter, men det er langt fra ensbetydende med, at en af de ti faktisk vinder, forklarer Christian Borch.

- De første otte konkurrencer er blevet vundet af syv forskellige, så hopperne i top-10 på World Cuppen er favoritter, men så ved jeg også bare, at de sidste tyve år er der fire, som ikke engang havde været på podiet i World Cuppen, som er endt med at vinde hopugen, siger han.

Konkurrencen 1. januar er den anden af fire konkurrencer på fire forskellige bakker, der tilsammen udgør firebakketurneringen - også kaldet hopugen.

Christian Borch så gerne, at flere danskere begyndte at følge mere med i skihop i stedet for kun at se det en gang om året.

- Skihop er megainteressant, fordi det er sportsgrenen, som handler om at få så mange bitte-bittesmå detaljer til at fungere i løbet af en tiendedel af et sekund.

- Det er lidt ligesom, hvis du forestiller dig, at du skulle foretage et golfslag stående på toppen af en bil, der kører med 90 kilometer i timen, og så ramme ned i en skraldespand, siger han.

Han kan godt se, at skihop for det utrænede øje kan virke ensformigt, men djævelen ligger som bekendt i detaljen.

- Der er rigtig mange, der lykkes med at ramme sådan nogenlunde i nærheden, så hvis man bare ser skihop indimellem og ikke bliver guidet ind i detaljerne, så er det meget ensformigt. Så er det meget én, der kører ned, flyver ud og lander.

- Men de hoppere, der er rigtig gode - og gode over længere tid, kan være næsten magiske at se på, siger Christian Borch.

Skihopkonkurrencen begynder klokken 14.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk