Officielt: Jon Dahl bliver cheftræner i Blackburn

Den tidligere assistentlandstræner har fået en aftale med Blackburn frem til sommeren 2025.

Jon Dahl Tomasson overtager trænersædet i Blackburn, som ligger i The Championship, Englands næstbedste række. (Arkivfoto) <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Jon Dahl Tomasson overtager trænersædet i Blackburn, som ligger i The Championship, Englands næstbedste række. (Arkivfoto) Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Den tidligere assistentlandstræner Jon Dahl Tomasson bliver cheftræner for Blackburn Rovers fra Englands næstbedste række.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside. Tomasson har fået en kontrakt gældende frem til sommeren 2025.

- Jeg er virkelig stolt over og glad for at tage over som cheftræner for Blackburn Rovers - en klub med store traditioner og også store ambitioner, siger den danske træner til klubbens hjemmeside.

45-årige Tomasson stod senest i spidsen for svenske Malmö FF, som har forlod i slutningen af 2021 efter at have ført klubben til to svenske mesterskaber på stribe.

Fra 2016 til og med 2019 var den tidligere landsholdsangriber assistent for Åge Hareide på det danske landshold.

Den tidligere målsluger har stået uden job, siden han forlod Malmö, men det har ikke skortet på tilbud ifølge træneren selv.

- Efter jeg forlod Malmö, har jeg søgt efter den rette klub, siger Tomasson.

- Jeg har haft mange muligheder, men efter at have talt med Steve Waggott (formand, red.) og Gregg Broughton (sportsdirektør, red.), fik jeg en rigtig god fornemmelse af klubben, og jeg vidste, at jeg havde fundet min næste mulighed.

Sportsdirektør Gregg Broughton fortæller, at man har været grundig i sin research med den danske træner, som har imponeret på flere parametre.

- Som træner for det danske landshold var han del af et hold, som var ubesejret i to år, siger Broughton til hjemmeside.

- Og som cheftræner for Malmö førte Jon klubben til to mesterskaber i træk og hjalp klubben til som det blot fjerde svenske hold i dette årtusind at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League.

- Succesen på banen blev opnået ved at spille aggressiv, offensiv fodbold, mens unge spillere fik chancen.

Blackburn sluttede sidste sæson som nummer otte i Championship.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden