Officielt: Rasmus Ankersens firma køber Southampton

Firmaet Sport Republic, der har Rasmus Ankersen som direktør, overtager aktiemajoriteten i Southampton.

FC Midtjylland - AC Horsens , Alka Superliga <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

FC Midtjylland - AC Horsens , Alka Superliga Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I december forlod Rasmus Ankersen sine poster som bestyrelsesformand i FC Midtjylland og sportsdirektør i Brentford - men nu er han tilbage på fodboldlandkortet.

Firmaet Sport Republic, hvor Rasmus Ankersen er medstifter og administrerende direktør, har købt Premier League-klubben Southampton.

Rygterne slap allerede ud tidligere tirsdag, og nu er det altså officielt. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Rasmus Ankersen har stiftet Sport Republic sammen med en anden dansker, Henrik Kraft, der er bestyrelsesformand i virksomheden.

Firmaet har fået økonomisk opbakning fra den serbiske tv-mogul Dragan Solak, der er grundlægger af United Group, og det er altså serberens pengepung, der gør det muligt at købe Southampton.

- Alle i Southampton byder velkommen til Dragan, Henrik, Rasmus og resten af folkene i Sport Republic, siger Southamptons administrerende direktør, Martin Semmens.

- Vi har ledt i hele verden efter gode folk med ambitioner og ressourcer til at lede os ind i en ny æra, og jeg er glad for at slå fast, at vi har fundet dem.

Sport Republic køber aktiemajoriteten i Southampton fra kinesiske Gao Jisheng. Katharina Liebherr er fortsat indehaver af en mindre andel af aktierne i Southampton.

Rasmus Ankersen fortalte i forbindelse med sin afsked med FC Midtjylland og Brentford, at han ville starte en virksomhed med fokus på investering i sportsbranchen. Det ser vi nu det første resultat af.

Men det bliver ikke det sidste, vi kommer til at se til Rasmus Ankersen og hans medsammensvorne, Henrik Kraft.

- Southampton er Sport Republics første opkøb, men vi forventer flere investeringer i de kommende år. Vores ambition er at opbygge en portefølje med stor indflydelse i fodboldklubber og andre sportsaktiver i hele verden, siger Henrik Kraft.

Henrik Kraft arbejder med investering i virksomheder. Tidligere har han været bestyrelsesformand i Dragan Solaks medieforetagende, United Group, ligesom han har siddet i bestyrelsen i det danske teleselskab TDC.

- Vi bliver aktive og engagerede ejere, men vi vil ikke starte revolutioner. Vi var tiltrukket af Southampton, fordi klubben allerede er veldrevet efter en klart defineret strategi, siger Henrik Kraft.

Southamptons næste Premier League-kamp er mod Rasmus Ankersens forhenværende arbejdsgiver, Brentford.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.