OL-succes sender ishockeylandsholdet op i verdens top-10

Det mandlige ishockeylandshold er første gang nogensinde rangeret blandt de ti bedste mandskaber i verden.

Det danske landshold vandt tre kampe ved OL i Beijing, inden Danmark tabte kvartfinalen til Ruslands Olympiske Komité. (Arkivfoto). <i>Jonathan Ernst/Reuters</i>

Det danske landshold vandt tre kampe ved OL i Beijing, inden Danmark tabte kvartfinalen til Ruslands Olympiske Komité. (Arkivfoto). Jonathan Ernst/Reuters

Ishockeylandsholdets succes ved OL i Beijing giver nu direkte udslag på den officielle verdensrangliste.

På den opdaterede liste, som Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), har offentliggjort onsdag, stryger Heinz Ehlers' tropper to pladser frem og sniger sig op på en tiendeplads.

Det er en historisk god placering for det danske landshold. Holdet har ikke været bedre end nummer 12, siden IIHF indførte det nuværende ranglistesystem i 2003.

Årsagen til springet er bedrifterne i OL-debuten i februar. Her sluttede Danmark som nummer syv og scorede sit højeste antal ranglistepoint i en turnering nogensinde.

Det betyder, at Danmark nu er foran både Norge og Letland. Det var netop en sejr over letterne, der sendte det danske landshold i OL-kvartfinalen i Beijing.

Ranglisten bruges som seedningsgrundlag til det årlige VM og til kvalifikationen til OL.

De olympiske mestre fra Finland topper listen foran Canada, mens Rusland indtager tredjepladsen. Russerne kan dog forvente en snarlig rutsjetur, fordi de er udelukket fra VM i maj.

Det er ikke blot de danske mænd, der er i verdens top-10. Også kvinderne indtager tiendepladsen, som i øvrigt svarer til den placering, holdet fik ved OL.

Trods en meriterende sejr over Tjekkiet sluttede Danmark som nummer ti og sidst i det olympiske regnskab.

I august og september er Danmark vært for kvindernes VM, der spilles i Frederikshavn og Herning.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.