Olympiakos dropper trusler om ligaexit efter kamp med dansk dommer

Olympiakos bliver i den græske liga, men sender Jakob Kehlets dommerpræstation til gennemsyn hos Uefa.

Efter weekendens græske højrisikokamp, som danske Jakob Kehlet dømte, har Olympiakos' præsident beskyldt danskeren for at være korrupt. Klubben har besluttet at sende video af dommerpræstationen til gennemsyn hos Uefa. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Efter weekendens græske højrisikokamp, som danske Jakob Kehlet dømte, har Olympiakos' præsident beskyldt danskeren for at være korrupt. Klubben har besluttet at sende video af dommerpræstationen til gennemsyn hos Uefa. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Olympiakos truede efter weekendens 1-1-kamp mod Panathinaikos med at trække sig fra den bedste græske fodboldrække.

Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde har klubben alligevel valgt at blive i ligaen.

Det oplyser Olympiakos på sin hjemmeside.

Det er et overvejende flertal, som har stemt for at forblive en del af ligaen. De forsvarende græske mestre meddeler, at man af respekt for flertallets beslutning vil fortsætte indsatsen for at vinde klubbens 48. mesterskab.

Efter weekendens kamp meddelte Olympiakos' præsident, Evangelos Marinakis, at klubben blandt andet på grund af Jakob Kehlets dommerindsats i kampen ville overveje at trække sig.

- Det er en af de største massakrer. Helt fra første minut med en korrupt dommer, et korrupt forbund. Græsk fodbold bevæger sig fra det dårlige til det værste, sagde Evangelos Marinakis efter kampen ifølge flere medier, herunder Kingsport.

Netop dommerpræstationen holder Olympiakos fast i, at klubben ikke vil acceptere.

Derfor har klubben på bestyrelsesmødet besluttet, at videomateriale fra opgøret skal sendes til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa), dommerkomité og fodbolddirektør Zvonimir Boban.

Jakob Kehlet dømte efter 96 minutter og 16 sekunder et frispark på kanten af feltet til Panathinaikos. Efter et VAR-gennemsyn blev det ændret til et straffespark. Det scorede hjemmeholdet på.

Kampen endte 1-1.

På klubbens hjemmeside noterer man, at Kehlet havde lagt seks minutter til, men at kampen fortsatte efter de seks minutters tillægstid.

Ritzau har været i kontakt med Kehlet, der ikke ønsker at kommentere forløbet.

Det er ikke et ukendt fænomen, at udenlandske dommere dømmer højrisikokampe i Grækenland. Heller ikke for Jakob Kehlet, som også i 2019 dømte en græsk kamp. Dengang var det Panathinaikos mod Paok.

Jørgen Daugbjerg Burchardt er seneste dansker ud over Kehlet, som har dømt i Grækenland. Det var i foråret i år, da Paok mødte AEK Athen.

Når det græske fodboldforbund ønsker en dansk dommer til en højrisikokamp, sender forbundet en invitation til Dansk Boldspil-Union (DBU), og så udtager dommergruppen i Danmark et dommerteam til kampen.

Det er den samme gruppe, som dommerpåsætter de danske superligakampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.