Omstridt golftour udvider med flere turneringer og flere penge

Præmiepuljen til næste års LIV Golf bliver på i alt 405 millioner dollar, og der bliver 14 turneringer.

Amerikanske Dustin Johnson er en af dem, der har valgt at deltage ved LIV Golf. På billedet slår han ud i en af LIV Golfs turneringer, der foregik i starten af juli i den amerikanske delstat Oregon. <i>Steve Dykes/Ritzau Scanpix</i>

Amerikanske Dustin Johnson er en af dem, der har valgt at deltage ved LIV Golf. På billedet slår han ud i en af LIV Golfs turneringer, der foregik i starten af juli i den amerikanske delstat Oregon. Steve Dykes/Ritzau Scanpix

De 48 golfspillere, der har tilsluttet sig LIV Golf, kan deltage i 14 turneringer, hvor man i alt kan vinde 405 millioner dollar i 2023.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Folkene bag turneringen, der er støttet af Saudi-Arabien, annoncerede onsdag planerne for næste års turnering.

Hverken datoer, eller hvor turneringerne skal spilles, er blevet offentliggjort, men arrangørerne siger, at de vil "udvide LIV Golfs globale fodaftryk" med turneringer i Nordamerika, Latinamerika, Australien, Europa, Asien og Mellemøsten.

Dette år, som er LIV Golfs første, holdes der otte turneringer, og præmiepuljen er på i alt 255 millioner dollar.

LIV Golf er økonomisk støttet af den offentlige saudiarabiske investeringsfond, og turneringen har været ganske omstridt.

Kritikken lyder blandt andet på, at Saudi-Arabien forsøger at "sportswashe" dets internationale omdømme.

Begrebet dækker over lande, der forsøger at forbedre sit omdømme ved at sponsorere sportsudøvere eller sportshold eller ved at afholde lukrative sportsbegivenheder, på trods af at landene i flere tilfælde overtræder menneskerettighederne.

Turneringen PGA Tour har suspenderet de spillere, der har deltaget i LIV.

Blandt de, der har valgt at deltage i den omstridte turnering, er store navne som Dustin Johnson, Phil Mickelson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka.

De har efter sigende fået mere end 100 millioner dollar hver for at deltage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.