Operation og medicin dulmer Damsgaards leddegigt

Mikkel Damsgaard fik konstateret leddegigt i efteråret. Nu er han atter klar til at tørne ud for landsholdet.

Mikkel Damsgaard har ikke spillet en landskamp siden oktober, da han har døjet med ledgigt. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Mikkel Damsgaard har ikke spillet en landskamp siden oktober, da han har døjet med ledgigt. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard har haft en svær sæson, efter at han fik sit folkelige gennembrud under EM-slutrunden sidste år.

Han har døjet med leddegigt, men nu er smilet tilbage hos superteknikeren fra Jyllinge. Damsgaard har gennemgået en operation, og siden har medicin sørget for, at han atter kan bevæge sig frit rundt på fodboldbanen uden smerter efter et halvt år på sidelinjen.

Det siger Mikkel Damsgaard forud for fodboldlandsholdets træning mandag eftermiddag.

- Jeg har døjet med noget sygdom, noget leddegigt, som har gjort, at jeg skulle opereres, og jeg har skullet tage en masse medicin for at få det væk.

- Mine led hævede op, specielt mit højre knæ. Det gjorde ondt, og jeg følte ikke, at jeg kunne bevæge det.

- Jeg har det rigtig godt i dag, jeg er fuldt på toppen, og jeg er frisk og klar til at spille fodbold igen, siger Mikkel Damsgaard.

Smerterne indtraf uventet i oktober. I skadesperioden var der meget hemmelighedskræmmeri om, hvorfor midtbanespilleren pludselig var fraværende i Sampdoria.

Selv om han nu føler sig helt fodboldfrisk, er han fortsat under behandling.

- Jeg tager stadig medicin nu for at holde det nede. Jeg ved ikke, hvor længe jeg skal tage medicin. Nogle læger siger, at jeg måske skal tage det resten af livet. Lige nu har jeg det rigtig godt, og jeg skal blive ved med at tage medicinen i noget tid, og så må vi se, hvordan processen bliver senere.

- Jeg lytter bare til lægerne, men jeg håber da på, at jeg ikke skal tage det resten af livet, siger Mikkel Damsgaard.

I løbet af sit halve år væk fra fodboldbanen var Sampdoria-spilleren 2,5 måneder i Danmark for at genoptræne hos ProTreatment i Dragør. De hjemlige omgivelser hjalp også på humøret.

- Jeg prøvede på ikke at grave mig selv ned i et hul. Jeg prøvede bare at smile og snakke med mine venner og familie og ikke kun snakke om skader og sygdom, for det tænkte jeg meget på i forvejen, siger Damsgaard.

Han spillede ikke en eneste kamp fra midten af oktober til midten af april. Siden comebacket er det dog kun blevet til samlet lidt over en times spilletid for Sampdoria i Serie A.

Han understreger dog, at han mærker stor opbakning fra sin italienske arbejdsgiver.

- Jeg har fået super god opbakning fra klubben. Det viste den blandt andet ved at lade mig rejse hjem til Danmark i min genoptræningsperiode, siger Damsgaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.