Optimismen vokser på Vingegaards hold efter rolig etape

Jonas Vingegaard havde 16. etape under fuld kontrol, og der var ro i Jumbo-Vismas følgebiler.

Jonas Vingegaard fastholdt sit forspring i toppen af klassementet på den første etape i Pyrenæerne. <i>Thomas Samson/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard fastholdt sit forspring i toppen af klassementet på den første etape i Pyrenæerne. Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Første lille bjergslag i Pyrenæerne er vel overstået for Jonas Vingegaard, der hverken blev presset af Tadej Pogacar eller nogle af de andre forfølgere i den samlede stilling.

Derfor vokser optimismen hos ledelsen på Jumbo-Visma-holdet, der med fem etaper igen kan konstatere, at den danske kaptajn har situationen under kontrol.

- I dag var jeg ret rolig. Jonas så godt ud, og vi vidste, at vi havde folk ude foran, som vi altid kunne få til at vente. Alt gik efter planen, og så er der ikke noget at bekymre sig om i bilen, siger sportsdirektør Grischa Niermann.

- Man ser, hvor god en leder han er. Han går aldrig i panik og gør bare, hvad der er nødvendigt. Jonas har håndteret situationen rigtig godt i en uge nu, så der er ikke noget at være bekymret for.

Han kunne se Tadej Pogacar accelerere et par gange, men hver gang sad Vingegaard limet til hans hjul.

På det sidste, stejle stykke inden nedkørslen mod målstregen i Foix var der nærmest våbenhvile mellem de to rivaler.

- Det var sådan, vi planlagde det, og det var sådan, vi ønskede, etapen skulle forløbe. Så vi er godt tilfredse, siger Niermann.

Han sender roser til Sepp Kuss, der førte Vingegaard over stigningerne. Han får et større ansvar, efter at både Steven Kruijswijk og Primoz Roglic har forladt løbet.

- Det er, hvad vi altid håber på med ham. Ind imellem har han en dårlig dag, men når vi kommer ind i de rigtige bjerge, er han der altid. Han er en af de bedste bjerghjælpere i verden, og det viste han igen, siger sportsdirektøren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk