Overborgmester regner med hundredtusinder til Tour-start

Sophie Hæstorp Andersen regner med propfyldte gader, når Tour de France skydes i gang i København.

I bedste Tour de France-stil tegnede overborgmester Sophie Hæstop Andersen og løbsdirektør Christian Prudhomme med kridt på asfalten i Tivoli på mandagens pressemøde. Overborgmesteren skrev "Vingegaard". <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

I bedste Tour de France-stil tegnede overborgmester Sophie Hæstop Andersen og løbsdirektør Christian Prudhomme med kridt på asfalten i Tivoli på mandagens pressemøde. Overborgmesteren skrev "Vingegaard". Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fredagens Tour de France-enkeltstart i den danske hovedstad bliver et enormt tilløbsstykke.

Det regner man i hvert fald med på rådhuset i København, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til, at et menneskemylder af et sjældent set omfang vil tage opstilling langs den 13 kilometer lange rute.

- Vi forventer flere hundredtusinder tilskuere. Jeg kan mærke, at folk ikke bare er begyndt at forholde sig til, hvordan de skal komme ind og ud af byen, men også, hvor de skal stille sig op langs ruten, så de kan følge løbet.

- Det bliver en folkefest, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Et præcist tal på, hvor mange tilskuere der kan tænkes at troppe op, er vanskeligt at give.

I modsætning til andre sportsbegivenheder er det gratis at følge et cykelløb, og der er således intet billetsalg, der kan give et praj om interessen.

Derfor venter der et stort arbejde efterfølgende med at indsamle tal på, hvor mange turister Tour de France-starten har trukket til København.

- Vi arbejder tæt sammen med blandt andre Wonderful Copenhagen og laver en stor evaluering bagefter, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun erkender, at det selvsagt ikke falder i alles smag, at store dele af det centrale København i flere dage er lukket for trafik.

Men hun er overbevist om, at de positive røster vil være klart i overtal, når det hele er overstået.

- Der er altid nogle, der synes, det er svært, når vi skal spærre byen af. Og det er det jo også. Men det er også bare fantastisk, at København kan være vært for sådan et event. Det er der rigtig mange, der har set frem til.

- Vi danskere er jo stolte af Jonas Vingegaard og Mads Pedersen og alle de andre, der begynder at træde frem på verdensscenen.

- Derfor vil mange gerne bakke dem op i gaderne og give dem den støtte, der skal gøre, at de flyver hen over asfalten, siger overborgmesteren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.