Papirvrøvl stopper dansk ishockeyforwards tyske eventyr

Felix Scheels karriere i tysk ishockey er slut, før den begyndte. Han er blevet fritstillet i Iserlohn.

Felix Scheel (til højre) fik VM-debut med det danske landshold tidligere på året. <i>Antti Aimo-Koivisto/Ritzau Scanpix</i>

Felix Scheel (til højre) fik VM-debut med det danske landshold tidligere på året. Antti Aimo-Koivisto/Ritzau Scanpix

Den danske ishockeyforward Felix Scheel er færdig i Iserlohn Roosters, inden han har fået sin debut for den tyske klub.

Ifølge klubbens hjemmeside har man forsøgt at udstyre Scheel med et tysk pas, så han ikke tæller som udlænding. Men det har vist sig at have lange udsigter.

Derfor har Iserlohn nu fritstillet den 30-årige forward, der i sidste sæson blev topscorer i den danske liga, hvor han spillede for Esbjerg Energy.

- Vi indleverede alle papirer i god tid inden sæsonoptakten og havde grund til at tro, at Felix snart ville få tysk pas.

- Desværre kan processen trække ud i flere måneder, så vi på nuværende tidspunkt ikke kan give ham licens som tysk spiller, siger klubbens sportsdirektør, Christian Hommel.

Felix Scheel vendte i 2017 hjem til dansk ishockey efter en årrække i Sverige. Han har siden været en af ligaens farligste skytter og fik i maj VM-debut for det danske landshold.

Denne sommer var han klar til at rejse ud igen, men foreløbig må han altså kigge langt efter sin debut i den tyske liga, DEL.

- Det er en utilfredsstillende situation for Felix, som ikke bare vil holde sig i form, men har brug for kamptræning med tanke på sin karriere - også med landsholdet, forklarer Christian Hommel.

Sportsdirektøren holder vil dog ikke udelukke, at parterne kan finde sammen igen senere.

- Han kunne godt lide at være her, og vi er også meget begejstrede for hans stil og hans kvaliteter. Processen er ikke sat i stå, og vi holder helt sikkert kontakt og følger med i, hvordan tingene udvikler sig, lyder det.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.