Paralympisk åbenbaring er Årets Para-atlet 2021

Dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen, som vandt dobbelt PL-guld i Tokyo, er kåret som Årets Para-atlet.

Tokyo Paralympics / Equestrian / Dressage Individual Freestyle T <i>Masaki Akizuki/Ritzau Scanpix</i>

Tokyo Paralympics / Equestrian / Dressage Individual Freestyle T Masaki Akizuki/Ritzau Scanpix

21-årige Tobias Thorning Jørgensen skrev sig ind i den paralympiske idrætshistorie i Tokyo sidste år med to guldmedaljer. Den ene mere suveræn end den anden.

Især den præstation var medvirkende til, at han tirsdag blev kåret som Årets Para-atlet 2021 og hædret med Pressalits Keep Living-pris.

Det oplyser Parasport Danmark i en pressemeddelelse.

- Det er en stor hæder, og det betyder rigtig meget for mig. Sidste år var et helt fantastisk år for mig, siger Tobias Thorning Jørgensen.

Den unge dressurrytter, som lider af muskelsvind, og hesten Jolene Hill var som etter på verdensranglisten og regerende europamester medaljefavorit ved legene i Tokyo.

Men den unge ekvipage levede ikke blot op til favoritværdigheden med guldmedalje i både den individuelle test og individuel freestyle. Sidstnævnte blev vundet med en præstation til rekordbøgerne.

Ekvipagen blev efter en enestående præstation belønnet med en score på 84,347 procent. Det er den højeste score i PL-historien i grad III, som ekvipagen konkurrerer i.

- Det niveau, han præsterede på i 2021, var i absolut topklasse, og jeg husker ikke en mere suveræn dansk præstation ved de paralympiske lege.

- Trods sin unge alder er Tobias både moden og utroligt seriøs omkring sin sport og træning, og han er en rigtig god repræsentant for parasporten herhjemme, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Ikke siden 1996 havde Danmark vundet PL-guld i dressur. Indtil Tobias Thorning Jørgensen altså vandt to i Tokyo.

Hos Pressalit, som siden 2002 har stået bag kåringen, siger direktør Dan Boyter blandt andet:

- Han og Jolenes præstationer ved de paralympiske lege i Tokyo var helt i særklasse, og jeg glæder mig meget til at følge dem i de kommende år - først og fremmest ved VM på hjemmebane i Herning til august.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.