PGA suspenderer udbrydere på saudiarabisk tour

Spillerne på LIV Golf er officielt suspenderet fra turneringer på PGA Tour, meddeler sidstnævnte.

Dustin Johnson (til venstre) og Phil Mickelson (til højre) er som deltagere i LIV Golfs turneringer nu suspenderet fra PGA Tour. <i>Adrian Dennis/Ritzau Scanpix</i>

Dustin Johnson (til venstre) og Phil Mickelson (til højre) er som deltagere i LIV Golfs turneringer nu suspenderet fra PGA Tour. Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

PGA Tour har gjort alvor af sine trusler og suspenderet en stribe spillere, der normalt stiller op på den amerikanske tour.

Det drejer sig blandt andre om Phil Mickelson, der har vundet 45 PGA-turneringer i sin karriere, og Dustin Johnson, Louis Oosthuizen og Sergio García.

De har torsdag i London sammen med 44 andre spillere taget hul på den nye tour, LIV Golf, og det er årsagen til suspenderingen.

- Disse spillere har truffet deres valg af hensyn til deres egne økonomier, skriver Jay Monahan, PGA's kommissær, blandt andet til de nuværende PGA-spillere ifølge Reuters.

LIV Golf mener, at PGA skaber splittelse i golfverdenen ved at suspendere spillere, der deltager i LIV Golf-turneringerne.

- Dagens udtalelse fra PGA er hævngerrig, og det udvider kløften mellem PGA Touren og dens medlemmer, lyder det fra LIV Golf i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er problematisk, at touren (PGA, red.), en organisation dedikeret til at skabe muligheder for at spille spillet, er den, der afholder spillerne fra at spille.

LIV Golf er finansieret af Public Investment Fund, som er ejet af styret i Saudi-Arabien.

Det har fået mange kritikere til at hævde, at deltagere og andre involverede i projektet gør sig skyldige i sportswashing. Altså metoden, hvor sport bruges af stater, organisationer, firmaer eller personer til at forbedre omdømme og offentlig opfattelse.

Der er planlagt otte turneringer i den nye serie i år.

I hver af de syv første turneringer spilles der om en samlet pulje på cirka 174 millioner kroner, hvoraf vinderen får 28 millioner kroner. Spilleren, der ender på sidstepladsen, får cirka 830.000 kroner.

Den samlede individuelle vinder af serien får desuden 210 millioner kroner, mens der i ottende event spilles om i alt 350 millioner kroner i en holdkonkurrence.

De udelukkede spillere kan stadig stille op i US Open, der afvikles i næste uge, og andre majorturneringer, da de ikke arrangeres af PGA.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden