Pilotstrejke hos SAS skaber kaos i norsk topfodbold

De store afstande i Norge gør klubberne afhængige af flytransport, men mange fly risikerer at blive aflyst.

Fodboldklubberne i Norge er ofte afhængige af flytransport, når holdene skal fragtes over lange afstand til udekampe i Eliteserien og OBOS-ligaen. (Arkivfoto). <i>Carina Johansen/Ritzau Scanpix</i>

Fodboldklubberne i Norge er ofte afhængige af flytransport, når holdene skal fragtes over lange afstand til udekampe i Eliteserien og OBOS-ligaen. (Arkivfoto). Carina Johansen/Ritzau Scanpix

Strejken blandt 900 piloter hos flyselskabet SAS skaber kaos i de bedste norske fodboldrækker.

På grund af de store afstande i Norge er flere af topklubberne afhængige af flytransport, når de skal spille udekampe.

Norges Fodboldforbund (NFF) var forberedt på strejken, men det kan alligevel ende med udsættelser, fortæller direktør for konkurrence i NFF, Nils Fisketjønn, til TV2 Norge.

- Lige nu har vi to sager på bordet. Det er de to kampe i Eliteserien på torsdag og en fuld runde i OBOS-ligaen (den næstbedste række, red.) samme dag, siger Fisketjønn.

- Vi opfordrer alle klubberne til at bruge bus. Sandsynligheden for udsættelser er stor lige nu. Vi ved endnu ikke, hvilke kampe det drejer sig om, men det skal vi i dialog med klubberne om, siger han.

Den nordnorske klub Tromsø er blandt de klubber, der kan komme i problemer.

På torsdag står klubben til at møde Kristiansand på udebane næste 1400 kilometer sydpå, inden holdet på søndag skal videre til en udekamp mod Molde. Tromsø benytter sig af SAS til klubbens udekampe.

- Vi er nødt til at kontakte vores rejsebureau for at finde alternative løsninger. Vi ønsker naturligvis at spille de her kampe, og vi må finde på andre løsninger, siger daglig leder Øyvind Alapnes til TV2 Norge.

Alapnes fortæller, at det kan blive dyrt for Tromsø at nå frem til de planlagte udekampe i den kommende tid. Han håber derfor, at NFF vil være med til at løfte den økonomiske byrde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden