Pogacar anerkender sin overmand: Den bedste mand vandt

Tadej Pogacars styrt gik ud over moralen, og han erkender, at Vingegaard var bedst på sidste bjergetape.

Tadej Pogacar kæmpede sig i mål på andenpladsen 1 minut og 4 sekunder efter Jonas Vingegaard. <i>Thomas Samson/Ritzau Scanpix</i>

Tadej Pogacar kæmpede sig i mål på andenpladsen 1 minut og 4 sekunder efter Jonas Vingegaard. Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Han gav, hvad han havde. Smed alt ind i kampen for at knække Jonas Vingegaard. Men Tadej Pogacar må erkende, at det heller ikke var på 18. etape, at han fandt koden til at overrumple danskeren.

Tværtimod måtte Pogacar se Vingegaard køre alene i mål på Hautacam og bygge yderligere godt et minut oven på forspringet i den samlede stilling.

Forinden havde de to givet hinanden et rasende drama på nedkørslen, hvor Pogacar måtte i asfalten. Han forsikrer dog, at han ikke fik alvorlige skader.

- Jeg var hurtigt tilbage på cyklen. Jeg fik to skrammer og blev ramt lige på røven. Der var ingen problemer i at fortsætte.

- Jeg troede, at jeg allerede var ude af svinget, og det overraskede mig lidt. Der var noget grus, og så røg jeg i asfalten, men jeg er okay, siger han.

Hvorvidt styrtet fik nogen indflydelse på resultatet, vil sloveneren ikke gætte på. Men han erkender, at han mistede modet en smule bagefter.

- Da jeg styrtede, gik det lidt ud over moralen på den sidste stigning. Men jeg gik til grænsen og gav alt. Jeg er stolt af mig selv, men i dag (torsdag, red.) vandt den bedste mand, lød det fra den dobbelte Tour-vinder.

Der resterer tre etaper af løbet, og Pogacar er 3 minutter og 26 sekunder efter Jonas Vingegaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.