Pogacar efter sejr: Jeg tager til VM med selvtillid

Tadej Pogacar føler, at han er ved at bygge formen perfekt op til VM-linjeløbet i Australien.

Tadej Pogacar jubler over søndagens spurtsejr i Montreal, hvor Wout van Aert blev henvist til andenpladsen. <i>Peter McCabe/Ritzau Scanpix</i>

Tadej Pogacar jubler over søndagens spurtsejr i Montreal, hvor Wout van Aert blev henvist til andenpladsen. Peter McCabe/Ritzau Scanpix

Spørger man bookmakerne, så er Tadej Pogacar (UAE) og Wout van Aert (jumbo-Visma) de største favoritter til at vinde VM-linjeløbet på landevej, der køres i Australien 25. september.

Søndag viste de begge, at formen er på plads forud for VM, da de sprintede om sejren i Montreal Cycling Grand Prix.

Pogacar viste sig stærkest, da han i en intens spurt henviste belgiske Wout van Aert til andenpladsen.

- Det var en perfekt afslutning. Det var svært, fordi vi ved, at Wout er en af de bedste sprintere i verden, men det var en hård afslutning, og jeg troede på mig selv. Jeg gav det alt, og det lykkedes. Det er utroligt, siger Tadej Pogacar ifølge AFP.

Han sluttede på en samlet andenplads i Tour de France efter Jonas Vingegaard. Efter Touren gearede sloveneren ned, men nu er han altså på vej op igen.

- Efter Touren var jeg ikke i god form. Jeg slappede af og byggede op til denne sidste del, og i dag (søndag, red.) var en super god dag, så jeg er virkelig glad og tager til VM med selvtillid.

- Det er altid lidt vanskeligere med landsholdet, men jeg er sikker på, at jeg er i god form, lyder det fra Tadej Pogacar.

Han har endnu ikke prøvet at slutte på VM-podiet. Wout van Aert tog sølv i 2020 efter Julian Alaphilippe, der også vandt VM sidste år.

Ved OL for et år siden hentede Wout van Aert og Tadej Pogacar henholdsvis sølv og bronze efter guldvinder Richard Carapaz.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden