Nordjysk floorball

Pokalfinale: AaB Floorball slog Frederikshavn Blackhawks i overbevisende stil

Den rent nordjyske damefinale fik en såre fortjent vinder

Privatfoto

Privatfoto

FLOORBALL:For tredje gang i klubbens historie er AaB Floorball pokalvindere for kvinder. Titlerne fra 2013 og 2018 blev toppet op med en overbevisende finalepræstation mod de nordjyske rivaler fra Frederikshavn.

Aalborgenserne sad på kampen fra start og brød dødvandet med fire minutter tilbage af 1. periode, da Maria Louise Kristensen udnyttede en fejlaflevering bag mål. Og bare et minut senere øgede Laura de Fries til 2-0 på en flot firsttimer.

- Begge hold startede lidt nervøst, men da vi fik scoret de to mål, løste det op for mange ting. Jeg synes, at vi spillede en kamp lige efter opskriften, hvor vi havde en stærk defensiv, som stort set holdt dem fra chancer. Pigerne bakkede hele tiden hinanden op, og samtidig var de selv ganske effektive på deres muligheder, siger AaB-træner Niklas Knøsen.

Frederikshavn Blackhawks kom bedre med i 2. periode, men de havde stadig store problemer med at skabe åbne chancer.

- Vi fik ikke sat nok offensivt præg på kampen, så på dagen var AaB det bedre hold. Defensivt synes jeg egentlig, at vi gør det godt, og det var i nogle få perioder, hor AaB straffede os, siger træner Jan Berggren.

Maria Andersen (tv.) i duel med Helle Grønbech. Arkivfoto: Kurt Bering

Maria Andersen (tv.) i duel med Helle Grønbech. Arkivfoto: Kurt Bering

Det skete netop midtvejs i kampen, da årets pokalfighter, Caroline Christoffersen, i to forsøg satte 3-0 i nettet på en AaB-kontra. Og da det blev 4-0 i powerplay ved Maria Louise Kristensen.

Frederikshavnerne forsøgte i 3. periode at toppe holdet og komme med mere fysik, men i stedet stjal Maria Andersen hurtigt bolden i opspillet og omsatte en friløber til 5-0.

Med fem minutter tilbage af kampen tog Blackhawks keeperen ud og satte alt på ét bræt. Det gav i første omgang pote med en reducering fra Mette Nielsen til 5-1. Siden fortsatte de presset og ramte også overliggeren, men en udvisning ødelagde siden frederikshavnernes spinkle håb om et sent comeback.

- Men vi tager hjem med oprejst pande og er stolt af vores indsats denne weekend. Vi har et hold, der hele tiden udvikler sig, roser Jan Berggren.

Tre profiler fra finalesejren. Fra venstre Caroline Christoffersen, Michell Knøsen og Laura de Fries. Foto: AaB Floorball

Tre profiler fra finalesejren. Fra venstre Caroline Christoffersen, Michell Knøsen og Laura de Fries. Foto: AaB Floorball

Med pokaltitlen i hus har AaB vundet det første af sæsonens to store mål. DM-trofæet mangler fortsat i klubbens pokalskab, og det er som om, der hviler en lille forbandelse over klubben.

- Vi har opskriften klar, for vi har slået alle hold. Men det sværeste er altid at få det gjort, erkender Niklas Knøsen.

Hos Frederikshavn Blackhawks har man heller ikke opgivet drømmen om DM-guld.

- Vi anser os selv som en outsider til den titel, og det er jo det, alle hold spiller efter, siger Jan Berggren.

Sidst et hold fra Frederikshavn vandt damernes pokal var i 2012, hvor FC Outlaws triumferede.

Kampfakta:

Pokalfinale i floorball for kvinder:

AaB Floorball - Frederikshavn Blackhawks 5-1

Periodecifre: 2-0, 2-0, 1-1

Mål: 1-0 Maria Louise Kristensen (16.09), 2-0 Laura de Fries (17.31), 3-0 Caroline Christoffersen (29.24), 4-0 Maria Louise Kristensen (33.21), 5-0 Maria Andersen (43.48), 5-1 Mette Nielsen (55.36)

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.