Pokalvinderne fra Aalborg Håndbold er sat i verden for én ting

Aalborg Håndbold hev søndag første titel hjem i et hektisk forår, hvor holdet har muligheden for flere og større titler - noget klubben lever for

Cheftræner Stefan Madsen med pokalen, der indikerer, at Aalborg Håndbold er vinderne af Santander Cup 2022.  <i>Foto: Bente Poder</i>

Cheftræner Stefan Madsen med pokalen, der indikerer, at Aalborg Håndbold er vinderne af Santander Cup 2022.  Foto: Bente Poder

Aalborg Håndb.GOG30-27

Håndbold, Santander Cup

HERNING:Aalborg Håndbold vandt søndag Santander Cup efter en sejr på 30-27 over GOG i en tæt finalekamp til Final4-stævnet i Jyske Bank Boxen i Herning, og glæden er stor for holdet. 

- Det betyder voldsomt meget. Vi er sat i verden for én ting, og det er for at vinde titler. Vi vidste, at vi havde muligheden i weekenden, selvom vi var klar over, at vi ville blive maksimalt presset, siger cheftræner for Aalborg Håndbold Stefan Madsen. 

- Det er fantastisk. Det er derfor, man spiller håndbold. Det er klart at spille i sådan en ramme med en masse folk, tænder dig ekstra, og det er det sjoveste i verden. Jeg synes, at det er helt fantastisk, lyder det fra Aalborg Håndbolds Lukas Sandell, før han fortsætter.

- Jeg elsker at spille sådan nogle kampe.

Kampen var ensidig i starten, hvor Aalborg Håndbold dominerede GOG, men de fynske modstandere gav ikke sådan op, og kom flere gange tilbage i kampen. 

- Vi viser en fin moral i en hård kamp, og det er dejligt, at vi kan holde niveauet og vinde sådan en kamp, siger Lukas Sandell. 

Lukas Sandell var et stort smil efter sejren, han selv bidrog godt til med syv scoringer.  <i>Foto: Bente Poder</i>

Lukas Sandell var et stort smil efter sejren, han selv bidrog godt til med syv scoringer.  Foto: Bente Poder

- Jeg har sgu respekt for det, GOG hiver frem og leverer, den ene unge efter den anden, der bare kommer ind, har vinger og kan flyve, så vi skulle grave dybt efter de sidste ressourcer. Vi var klar over, at det ville blive en kamp med en masse intensitet og nerve, og vi havde aftalt, at vi skulle være de kloge, lyder det fra Stefan Madsen. 

Mod slutningen af kampen var det flere gange helt lige, men stjernerne fra Aalborg Håndbold viste klassen til sidst. 

Var det jeres verdensklassespillere, der afgjorde kampen for jer?

- Ja, det synes jeg, siger Stefan Madsen, der samtidig fortæller om andre ting, der ændrede kampen. 

- Der skete nogle nye dynamikker, da Morten (Olsen, red.) fik rødt kort, og vi skulle gøre klar til noget andet, end vi lige var forberedte på, men de her kampe lever deres lidt eget liv. Jeg er bare meget, meget glad og stolt over, at vi står her med pokalen. 

Aalborg Håndbold har flere titler at spille for i denne sæson, og med al ære og respekt for Santander Cup, er ligaen og især Champions League-titlen formentlig større mål for nordjyderne, og heldigvis kan de - udover titlen og pokalen - tage flere ting med videre fra Final4-stævnet i Herning.

- Jeg tager det med, at vi er et hold, der aldrig slår op i banen, selvom vi er i uvejr og i modvind. Vi bevarer roen og kæmper os tilbage, og vi får samtidig vist, at når vi skifter, kommer de nye ind og præsterer. Jeg er meget, meget stolt over det her hold. 

Kampen i tal

  • Aalborg Håndbold - GOG 30-27
  • Stillinger undervejs: 2-1, 4-3, 9-3, 10-6, 14-10, 15-13, (17-16), 21-17, 23-22, 24-24, 27-25, 
  • Målscorere for Aalborg: Lukas Sandell 7, Aron Palmarsson 7, Felix Claar 7, Kristian Bjørnsen 3, Sebastian Barthold 2, René Antonsen 2, Nikolaj Læsø 1, Buster Juul 1.
  • Topscorere for GOG: Emil Maden 8, Oscar Bergendahl 6 mål.
  • Udvisninger: Aalborg 3, GOG 3
  • Rødt kort: Morten Olsen, GOG

- Vi skal hele tiden være skarpe i de her afgørende faser. Det er ikke hver dag, at man står i de her knald eller fald kampe, og det pres, de forventninger der er til os selv og presset udefra, viste vi, at vi kunne håndtere, og det skal vi tage med, for presset bliver ikke mindre på os i den kommende tid, siger cheftræner Stefan Madsen. 

- Det giver os selvtillid, og vi kommer bare til at blive bedre og bedre, lyder det fra svenske Lukas Sandell. 

Holdet skal først i ilden igen lørdag i HTH Herreligaen, og derfor er der rig mulighed for at pokaltitlen kan fejres, og det ses der frem til. 

- Jeg håber i hvert fald, at vi skal fejre det, men jeg ved ikke så meget mere end det, siger Lukas Sandell. 

- Jeg ved ikke helt, hvordan det skal fejres, men jeg kan love dig for, at det skal fejres, slutter Stefan Madsen, og det glæder formentlig Lukas Sandell og resten af truppen. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.